Tujina

Ne v Evropo, v Irak

Rostock, 08. 06. 2007 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Bush se na Poljskem pogovarja o protiraketnem ščitu, Putin pa predlaga nove države, kjer bi ga lahko namestili.

Poljski pozdrav Putinu
Poljski pozdrav Putinu FOTO: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je dejal, naj ZDA razmislijo o namestitvi delov protiraketnega ščita v Turčiji ali Iraku. Prestrezne baze bi lahko namestili "na jugu, v zaveznicah zveze Nato, kot je Turčija, ali celo v Iraku. Lahko bi jih namestili tudi na morski ploščadi," je dejal Putin na novinarski konferenci po vrhu skupine osmih najrazvitejših držav na svetu (G-8) v nemškem Heiligendammu.

Putin je v četrtek na presenečenje vseh predlagal, da bi ameriški radar, ki bi bil del protiraketnega ščita, namestili v Azerbajdžanu, kjer ima Rusija v najemu velikansko radarsko postajo. V tem primeru naj Moskva ameriškim načrtom o postavitvi ščita v Evropi ne bi več nasprotovala. Ameriški predsednik George Bush je predlog v četrtek označil kot "zanimiv".

Gospod in gospa Kaczynski sta sprejela zakonca Bush in njunega psa
Gospod in gospa Kaczynski sta sprejela zakonca Bush in njunega psa FOTO: Reuters

ZDA zaenkrat načrtujejo postavitev radarske postaje na Češkem in desetih prestreznih baz na Poljskem. Prav zato je Bush iz Nemčije odpotoval na nekajuren obisk na Poljsko, kjer je bil ščit glavna tema pogovorov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yanker007@gmail.com
10. 06. 2007 02.35
Ah ti novinarji POPTV so pravi šaljivci, recimo podnapis pod sliko: Gospod in gospa Kaczynski sta sprejela zakonca Bush in NJUNEGA PSA...
jonson
10. 06. 2007 02.27
Ta Putin mi je vse bolj všeč.
anzi_mahackala
08. 06. 2007 22.25
Aja ups..pise Putinu...
anzi_mahackala
08. 06. 2007 22.24
Pac poljski uporniki, ki se ne strinjajo z protiraketnim scitom.
Vegos
08. 06. 2007 20.03
Pod prvo sliko je napisan "Poljski pozdrav Putinu", na sliki pa je goreča AMERIŠKA zastava?