Tujina

Ne gre v politiko

Tbilisi, 28. 12. 2007 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Gruzijski medijski tajkun Badri Patarkacišvili se je umaknil iz tekme za položaj predsednika države na volitvah 5. januarja.

Badri Patarkacišvili
Badri Patarkacišvili FOTO: Reuters

Badri Patarkacišvili se je za umik kandidature odločil po besedni vojni, ki je izbruhnila med mogotcem in gruzijskimi oblastmi. Slednje so ga namreč obtožile, da poskuša izvesti državni udar. V tekmi za predsedniški stolček tako v Gruziji ostaja šest kandidatov, med njimi sedanji predsednik Mihail Sakašvili.

"Delim stališče opozicijskih voditeljev in odločil sem se za umik iz predsedniške tekme," je v izjavi, ki so jo prebrali na gruzijski televiziji, zapisal Patarkacišvili. "Sprejem odločitve ni bil težak, saj svojih lastnih interesov nisem nikoli postavlja nad državne interese. Zahvaljujem se vsem, ki so in še verjamejo vame. Ne bodo ostali razočarani," je dodal.

Devet gruzijskih opozicijskih strank je 12. novembra doseglo soglasje, da bodo na predsedniških volitvah nastopile s skupnim kandidatom, 43-letnim poslancem in podjetnikom Levanom Gačečiladzejem. Ta je medtem že napovedal, da bo v predvolilni kampanji nastopil proti nasilju in političnemu zatiranju.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.