Tujina

Našli 20 trupel

Bagdad, 28. 06. 2007 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iraške oblasti so ob reki Tigris našle 20 obglavljenih moških. Žrtev še niso identificirali.

V eksploziji avto-bombe pri bencinski črpalki je umrlo pet oseb.

Iz Iraka poročajo o grozljive odkritju. Na obrežju reke Tigris so našli 20 obglavljenih moških. Iraške oblasti so na trupla opozorili tamkajšnji prebivalci. Žrtev še niso identificirali, predvidevajo pa, da je bil poboj delo radikalnih sunitov.

Vsak dan nova trupla

Kdaj bo v Iraku mir?
Kdaj bo v Iraku mir? FOTO: Reuters

V šiitskem predelu Bagdada je na križišču eksplodirala avto-bomba. Po prvih podatkih je v napadu na avtobusni postaji umrlo najmanj 25 ljudi, 40 oseb je ranjenih.

Eksplozija, ki je odjeknila med jutranjo prometno konico, je bila tako silovita, da je uničila kar 40 avtomobilov, ki so stali v bližini postaje.

Skrajneži so sicer z raketami napadli tudi središče iraške prestolnice. V tem napadu sta umrli dve osebi, 14 ljudi pa je moralo v bolnišnico. V Basri pa so v eksploziji obcestne bombe umrli trije britanski vojaki.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

malipandit@email.si
28. 06. 2007 09.12
Iracane ki tam zivijo neprestano imenujete skrajnezi ker zelijo pregnasti okupatorsko vojsko ZDA. Ce so res to vse skrajnezi, kje so potem navadni iracani, kje se le skrivajo v ze 5 let trajaoci vojni. Niti enkrat v vseh 5 letih nisem zasledil da bi se ZDA borile proti iracanom, ampak neprestano proti skrajnezem, al kajdovcem, uporniskim skupinam itd. Na ta nacin zelite mediji diskreditirati legitimno brorbo domacinov proti okupatorju. Tudi ce bi bilo vse res kar pravite mar ni cudno da je toliko alkajdovcev v iraku. 5 let jih ze istrebljajo pa je vedno le huje in huje. Vedno vec jih je. Zanimivo pri vsem tem pa je da sami sebe klicejo borci za svobodo. Torej in ZDA in borci za svobodo se borijo za svobodo, le da so eni na svoji zemlji drugi pa na tuji. Kateri so potemtakem teroristi in skrajnezi