Tujina

Napadeno letalo s kongresniki

Washington, 01. 09. 2007 09.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po vzletu z bagdadskega letališča so neznanci začeli streljati na letalo četverice ameriških kongresnikov.

Tiskovni predstavnik enega od republikanskih senatorjev na letalu trdi, da je šlo pri napadu za rakete, Pentagon pa pravi, da je šlo za strele iz pušk.

Pri streljanju ni bil nihče od potnikov poškodovan.
Pri streljanju ni bil nihče od potnikov poškodovan. FOTO: Reuters
Tiskovni predstavnik Bele hiše Tony Snow je v petek napovedal, da bo s 14. septembrom zapustil položaj, ki ga je zasedel aprila 2006, ko je nasledil Scotta McClellana. Snow, ki se še vedno bori z rakom, je dejal, da ne odhaja zaradi zdravja, ampak zaradi denarja, saj je v Beli hiši služil precej manj kot na televiziji Fox, kjer je delal od leta 1996.

Vojaško transportno letalo C-130 ni bilo zadeto in pri tem nihče ni bil poškodovan. Tiskovni predstavnik republikanskega senatorja Mela Martineza s Floride, Ken Lundberg, je dejal, da je do dogodka prišlo kmalu po vzletu z bagdadskega letališča. Pilot letala se je naenkrat začel izmikati strelom, vendar so po nekaj minutah lahko uspešno nadaljevali pot proti Jordaniji.

Poleg Martineza sta bila na letalu še republikanska senatorja Richard Shelby iz Alabame in James Inhofe iz Oklahome ter demokratski kongresnik Robert Cramer iz Alabame.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.