Tujina

Nakupovalce presenetila bomba

Pešavar, 10. 11. 2009 14.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na nakupovalni ulici v pakistanskem mestu Čarsada je eksplodirala avto bomba. Umrlo je okoli 20 ljudi, najmanj 30 je ranjenih. Talibani medtem napovedujejo stopnjevanje gverilskega boja.

Policista na kraju, kjer je eksplodirala avto bomba.
Policista na kraju, kjer je eksplodirala avto bomba. FOTO: Reuters

Samomorilski napadalec je v mestu Čarsada na severozahodu sprožil avto bombo. Eksplozija je odjeknila na mestni nakupovalni ulici, po podatkih tamkajšnje policije pa naj bi bilo do 20 žrtev, ranjenih je najmanj 30 ljudi. Čarsada je 20 kilometrov oddaljena od Pešavarja.

Od sredine oktobra, ko je vojska začela obsežno ofenzivo proti talibanom v provinci Vaziristan ob meji z Agfanistanom, je število terorističnih napadov v porastu. Umrlo je že več sto ljudi.

Vojska uspešno prodira naprej, talibanski poveljniki pa so prav danes napovedali stopnjevanje gverilskih napadov, s katerimi se ji zoperstavljajo. "Vojaki zasedajo ceste, medtem ko naši možje še naprej delujejo v gozdovih in v gorah,“ je dejal predstavnik talibanov Azam Tarik. Pakistanska vojska trdi, da je bilo doslej ubitih 495 skrajnežev, medtem ko je na njihovi strani umrlo le 48 vojakov. Neodvisnih potrditev teh informacij ni.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jugo_bimbo
10. 11. 2009 17.52
ADMIN TI SI RES NEUK. NE RAZUMEŠ NIČESAR ŠE NAJMANJ PA INTERAKTIVNO KUMUNICIRANJE IN NEŠKODLJIVO SVOBODNO IZRAŽANJE. ČE JE JABOLKO NE MOREŠ NAPISATI DA JE TO HRUŠKA PA ČE TI JE PRAV ALI NE. POJDI MALO NA FDV, DA TE MALO IZOBRAZIJO O MEDKULTURNEM DIALOGU IN STRPNOSTI DO DRUGAČNIH IN DRUGAČE MISLEČIH.
IsIam
10. 11. 2009 17.04
Potrošništvo je škodljiva razvada.
todokol
10. 11. 2009 15.38
24ur, res čestitke za izviren naslov. A res jih je bomba presenetila? Še zdaj ne pridejo k sebi od presenečenja.