Tujina

Nagrada za podatke o ostrostrelcu

Washington, 09. 10. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policija v Washingtonu je razpisala 240.000 ameriških dolarjev nagrade za podatke o ostrostrelcu, ki je v zadnjem tednu ubil šest ljudi, dva pa ranil.

Policist kaže puško kakršno verjetno uporablja morilec
Policist kaže puško kakršno verjetno uporablja morilec FOTO: Reuters

Več kot 200 policistov, ki poskušajo izslediti morilca, še išče dokaze o morebitnem osumljencu. Za vsak podatek o morilcu je celo razpisana denarna nagrada do višine 240.000 ameriških dolarjev.

Ostrostrelec naj bi na kraju zadnjega napada pustil tarot karto s podobo smrti in pripisom "Dragi policist, jaz sem Bog". Po navedbah policije so karto našli 150 metrov od vhoda v šolo v okrožju Prince George, kjer je bil huje ranjen 13-letni šolar.

Poostreni varnostni ukrepi

V predmestnih okrožjih Prince George in Mongomery County ter v sami ameriški prestolnici trenutno vladajo poostreni varnostni ukrepi. V šolah so razglasili stanje najvišje pripravljenosti, številni lokali so prekinili postrežbo na prostem, nad mestom krožijo helikopterji, ulice pa nadzirajo močno okrepljene policijske enote. Ameriški predsednik je umore označil za "strahopetna in nesmiselna dejanja nasilja" in krajevnim oblastem ponudil pomoč zvezne vlade.

Kljub vsem naporom policija še vedno ne ve, kdo bi bil lahko storilec. Po navedbah očividcev naj bi se morilec vozil v belem manjšem tovornjaku. Uporabljal pa naj bi puško s strelnim daljnogledom. Vsi umori so se zgodili na javnih mestih, ubiti pa so bili ljudje različnih starosti in etničnih pripadnosti.

SORODNI ČLANKI