Tujina

Nagrada pri iskanju deklice

London/Lizbona, 11. 05. 2007 18.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Deklico, ki je izginila iz portugalskega hotela, pomagajo iskati slavni nogometaši. Nek poslovnež je ponudil denarno nagrado.

David Beckham poziva vse, ki kaj vedo o izginuli deklici, naj pokličejo policijo
David Beckham poziva vse, ki kaj vedo o izginuli deklici, naj pokličejo policijo FOTO: Reuters

Policisti še vedno niso našli triletne deklice Madeleine McCann, ki je izginila 3. maja iz hotelske sobe v turističnem središču Praia da Luz na Portugalskem. Deklico naj bi ugrabili med spanjem.

Nekdanji kapetan angleške reprezentance David Beckham je pozval javnost, da je potrebno na vse načine pomagati policiji, da najde malo deklico. "Če ste deklico videli, pojdite do lokalnih oblasti ali policije s kakršno koli informacijo. Prosim, pomagajte nam!" poziva Beckham na videposnetku v Madridu. Nogometaši Cristiano Ronaldo, John Terry in Phil Neville so nagovorili javnost s podobno prošnjo.

Starši deklice bodo ostali na Portugalskem, dokler je ne najdejo
Starši deklice bodo ostali na Portugalskem, dokler je ne najdejo FOTO: Reuters

Fotografije male blondinke, oblečene v modro, so preplavile Evropo. V soboto bodo nogometaši Celtica in Aberdeena med tekmo v Glasgowu nosili rumene trakove na zapestjih in s tem opominjali na pogrešano deklico. Kapetan moštva Celtic Neil Lennon je v televizijskem nagovoru povedal, da si ne morejo predstavljati, kaj mora njena družina preživljati. "So v naših mislih in molitvah."

Lastnik zdravilišča Stephen Winyard je, potem ko je opazil fotografije deklice, ponudil denarno nagrado, vredno milijon in pol evrov. "Zavoljo Boga in vseh nas," je povedal poslovnež za Times.

Starša deklice, Gerry in Kate McCann, ki sta ostala na Portugalskem, sta dejala, da bosta preiskala prav vse, obrnila vsak kamen, dokler ne najdeta svoje hčerke. "Ganjena sva od ogromne pripravljenosti ljudi, da nam pomagajo pri iskanju Madeleine," je povedal oče.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
12. 05. 2007 12.22
Toro-gr ne morem mimo tega, kot da ti dam zelo prav. Resnica je žal taka, da gre lahko vsakemu na jok. Noben zločin na tem svetu ne ostane neporavnan. Tudi ti ne bodo, pa naj se izgovarjajo na karkoli že.
Ramzess
12. 05. 2007 12.11
Hmm. Vedno se najde kdo, ki želi pomagati in pridene svoj lonček za delež publicitete. Če bi se želeli temu izzogniti, bi morali pridevnike kot so, slavni nogometaši, nek poslovnež, zamenjati z imeni in priimki dotičnih oseb. Bi bilo vsaj pošteno do otroka. "Če ste deklico videli, pojdite do lokalnih oblasti ali policije s kakršno koli informacijo. Prosim, pomagajte nam!" Težko je javnosti izpolniti tako prošnjo, če nima nobenih pravih podatkov za identifikacijo tako otroka kot ugrabitelja. Podatki v stilu, mala blondinka, poblečena modro, lahko ljudi samo zmedejo in hote ali nehote povzročijo težave ljudem, ki imajo podobne otroke. Si predstavljate šok zase in vašega otroka, ko vas obkoli in aretira skupina specialcev, vas obtoži ugrabitve, otroka odpeljejo neznano kam, da ne govorim o vpletanju drugih služb, denimo socialne. Preden dokažete svoj prav se lahko zgodi marsikaj, reševanje kupa težav, ki so vam jih tako nakopali lahko traja dalj časa. Ni slišati prijetno kajne. Težko si predstavljati posledice, ki nosijo žrtve (vsa družina) napačnih prijav. Po tolikih dneh je otrok, če je šlo za ugrabitev, lahko že kjerkoli v Evropi ali celo izven nje. Zelo neprijetno bo za starša, če je ne bodo našli, sprijazniti se bosta morala z dejstvom, da bo življenje teklo naprej brez nje. Kaj pa če se ...42ur, 20. maja 2011. So našli Maddy? Naključna sprehajalca naletela na otroško okostje na severni strani kraterja osem metrov pod robom. Preiskovalci domnevajo da gre za morda za ostanke 3-letne deklice Maddy, ki spomladi 2007 je izginila iz sobe v hotelskem kompleksu v turističnem središču Praia da Luz. ... Si želite brati kaj temu podobnega, verjamem da ne, ampak kaj če... Samo upamo lahko, da jo bodo našli živo. Prefrigane Kampusheve pa ne vpletajte sem, ker je ona zgodba zase, pa tudi njen primer je drugačen, da ne govorim kako jo je obrnila sebi v prid.
KLIPAN71
12. 05. 2007 11.53
Vso spoštovanje do družine in upam, da se bo zgodba srečno končala. Mi pa gre res na jok, ko tole poslušam. Izgine en otrok bogatunskih Angležev in cel svet na nogah. Medtem Američani v Afganistanu po pomoti ubijejo cele vasi z kupom otrok in nikomu ništa. Ko so napadli Irak so pobili na tisoče otrok in spet- nikome ništa. V Afriki in ostalih delih sveta otroci umirajo vsak dan zaradi pomanjkanja vode, hrane in osnovnih življenskih potrebščin in spet - nikome ništa. Beckham zdaj nekaj glumi, še nikoli pa nisem slišal, da se mu rec. smilijo otroci v Pakistanu, ko za njegovega sponzorja lepijo žoge in športne copate za mizerno plačilo. Niti nisem slišal, da bi kaki fuzbaleri nosili rumene trakove kot solidarnost za tisočimi pobitimi otroci v Darfurju recimo. Zahodni zarukani dvoličneži!!
theykilledKenny
12. 05. 2007 10.35
Verjetno že brez 1 ledvice okrog skače.. lol
pravica@gmail.com
12. 05. 2007 07.31
Ne znam si predstavljati življenja po taki izgubi ... Tej družini se sicer ne sme ustaviti življenje, že zaradi drugih dveh otrok ne ... Zelo zelo jim privoščim, da spet pridejo skupaj, takoj.
pitagora@stajerska.com
12. 05. 2007 07.17
Očitno je Natasha Kampush inspirirala nove manijake. Ko bi se vsaj tako, in predvsem veliko prej, končalo kakor z Natasho. Žalostno.
Ana Kos Plestenjak
12. 05. 2007 07.04
Ko bi jo vsaj našli!
medomen
11. 05. 2007 23.11
ubogi otrok, ubogi starši. srce se mi para zaradi takih stvari. upam da ji bojo ti ki so jo ugrabili, nudili vsaj dostojno življenje. verjetno upam zastonj..