Tujina

Na Šrilanki nove žrtve

Colombo, 03. 02. 2008 10.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
0

V samomorilskem napadu v mestu Colombo na ŠriLanki je umrlo šest oseb, več kot 95 je ranjenih.

Na železniški postaji v mestu Colombo na Šrilanki je v eksploziji bombe umrlo šest oseb, več kot 95 pa je ranjenih. Direktor lokalne bolnišnice je poudaril, da je več oseb hudo ranjenih.

Samomorilski napad na Šrilanki
Samomorilski napad na Šrilanki FOTO: Reuters

Predstavnik vojske je dejal, da je bomba eksplodirala na železniški postaji, samomorilski napadalec pa je bombo sprožil takoj zatem, ko je izstopil iz vlaka. Železniška postaja se sicer nahaja v središču Colomba, v njeni neposredni bližini pa je predsedniški urad in številni veliki hoteli. Po navedbah vojske se na j bi se razstrelila samomorilka.

V eksploziji ročne granate v živalskem vrtu v Colombu pa je bilo danes zjutraj ranjenih osem ljudi. Oblasti so že poostrile varnostne ukrepe v prestolnici pred praznovanjem dneva neodvisnosti v prihajajočem tednu.

Lokalne oblasti so za napad znova okrivile Osvobodilne tigre tamilskega Eelama (LTTE). V soboto je na Šrilanki prav tako prišlo do eksplozije bombe na lokalnem avtobusu, kjer pa je umrlo 20 oseb, 50 pa jih je bilo ranjenih.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.