Svet

MLM: Žebelj v krsto je bila odpoved pogodbe največjega kupca

Maribor, 30. 08. 2024 16.38 | Posodobljeno pred 19 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Urša Vrečar
Komentarji
1

V Mariboru te dni nimajo veliko razlogov za dobro voljo in veselje. Po točno 100 letih se namreč uradno in dokončno poslavlja nekdaj velikan mariborske industrije MLM. Uradno je vložen predlog za stečaj MLM, brez dela bo ostalo 330 zaposlenih. Družba je bila že leta na robu preživetja, večkrat so jo, neuspešno, poskušali prodati, julija pa jim je njihov največji kupec čez noč odpovedal pogodbo. In to je bil zadnji žebelj v krsto, denarja ni bilo niti za material, niti za prispevke in regres zaposlenim, julijske plače so zamujale. In kdo je bil zadnji lastnik MLM? SDH, slovenski državni holding, ki je podjetje reševal z milijonskimi vložki, ki niso ne pomagali, niti jih ne bodo dobili nazaj.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slucajni
02. 09. 2024 19.38
Le kdaj bomo uspeli dočakati, da bodo direktorske plače spet omejene na 3 kratnik delavske plače?? Ni čudno, da vse propade, če si direktorji za svojo nesposobnost izplačujejo enormne vsote. Potem jw jasno, da za ubogega delavca, ki ustvarjajo dobiček in vogastvo, zmanjka denarja.