Tujina

Mladić – krog se oža

Beograd, 24. 04. 2006 16.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Srbska policija je konec tedna prijela moškega, ki naj bi haaškemu obtožencu Mladiću pomagal pri skrivanju.

Ratko Mladić
Ratko Mladić FOTO: Reuters

Srbska policija je v soboto prijela moškega, ki naj bi pri skrivanju pomagal obtožencu haaškega mednarodnega sodišča za vojne zločine Ratku Mladiću, ki je na begu že deset let.

Srbske oblasti naj bi do konca aprila prijele Mladića, k čemur so se zavezale Bruslju, saj jim v nasprotnem primeru grozi začasna prekinitev pogajanj o sklenitvi sporazuma o stabilizaciji in pridruževanju med Evropsko unijo in Srbijo.

Policija je po poročanju beograjskega Radia B92 prijela upokojenega častnika vojske Srbije in Črne gore Ratka Vučetića. Sodišče bo še danes odločilo, ali ga bodo tudi priprli.

Vučetić je sicer peti osumljenec, ki so ga letos prijeli v Srbiji zaradi suma, da pomaga bivšemu poveljniku bosanskih Srbov Mladiću, ki ga haaško sodišče obtožuje za genocid in vojne zločine med vojno v BiH (1992-1995), tudi za vlogo med obleganjem Sarajeva in pokolom v Srebrenici.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

homealone@email.si
25. 04. 2006 09.21
Brez zamere, ampak če bi tebi pol familije ali še več pobili oz. še najbolje rečeno ZAKLALI!, me prov zanima, če bi ti bilo vseeno za take članke.... s polhno rito je lepo okrog srat.... pa brez zamere, ampak malo sočustvovanje bi pa nekateri le lahko pokazali
Rijad Proši?
24. 04. 2006 17.28
prav zoprni ste že s tem Mladićem, ma koga še briga on. Novinarji sej maste dobre plače pa službo, lahko bi kaj boljšga pisali, ne pa da en in isti člank premetavate že leta.