Tujina

Med žrtvami tudi šolarji?

New Delhi, 14. 12. 2007 09.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
0

V trčenju avtobusa z vlakom v Indiji je umrlo najmanj 17 ljudi. Med žrtvami so verjetno tudi šolarji.

Prometne nesreče so v Indiji zelo pogoste.
Prometne nesreče so v Indiji zelo pogoste. FOTO: Reuters

V trčenju manjšega avtobusa, na katerem so bili šolarji, dijaki in učitelji, s potniškim vlakom v indijski zvezni državi Punjab na severu države je umrlo najmanj 19 ljudi, poroča spletni časopis BBC. Po poročanju CNN pa je umrlo 17 ljudi. Po nekaterih podatkih naj bi bilo med žrtvami tudi šest šolarjev. Deset do dvanajst ljudi so prepeljali v bolnišnico. Na avtobusu naj bi bilo od 30 do 35 potnikov. Nesreča se je zgodila v okraju Moga, ki je okoli 200 kilometrov zahodno od mesta Chandigarha, prestolnice omenjene zvezne države.

Voznik avtobusa je zaradi goste megle spregledal zapornico na železniškem prehodu in trčil v vlak Sutlej Express. Po nekaterih podatkih pa naj bi voznik prehitro vozil, ker je želel čim prej priti na cilj.

Prometne nesreče so v Indiji zelo pogoste, saj vsako leto v njih umre na tisoče ljudi. Vzrok so večinoma neprevidna vožnja in slabo vzdrževane ceste.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.