Tujina

Med mrtvimi tudi otroci

Bagdad, 23. 04. 2009 13.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V dveh samomorilskih napadih v Iraku je umrlo skoraj 70 ljudi, več deset je ranjenih. Med mrtvimi je najmanj pet otrok.

Preiskava sredine ekspozije v mošeji, v kateri je umrlo pet ljudi.
Preiskava sredine ekspozije v mošeji, v kateri je umrlo pet ljudi. FOTO: Reuters

V iraškem glavnem mestu Bagdad je znova prišlo do samomorilskega napada, v katerem je umrlo najmanj 28 ljudi, več kot 50 pa je bilo ranjenih. Policija je potrdila, da se je samomorilski napadalec razstrelil med skupino policistov, ki je beguncem razdeljevala humanitarno pomoč. Policija je še potrdila, da je med mrtvimi vsaj pet otrok.

Iraške varnostne sile so sporočile, da so aretirali prvega moža iraškega krila teroristične organizacije Al Kaida, Abuja Omarja al Bagdadija.

V nekem drugem napadu na severu Bagdada pa je danes umrlo 45 ljudi, več oseb je ranjenih. Samomorilski napadalec se je v mestu Bakuba razstrelil med skupino iranskih romarjev.

Žalovanje za umrlimi
Žalovanje za umrlimi FOTO: Reuters

Samomorilski napadalec, ki se je razstrelil v mošeji v osrednjem delu Iraka, pa je v sredo povzročil smrt petih ljudi, okoli 15 pa je bilo ranjenih. V ponedeljek pa so v samomorilskem napadu v provinci Diyala umrli štirje iraški policisti, ranjenih pa je bilo tudi osem ameriških vojakov.

Nasilje v Iraku se sicer od leta 2003 umirja, vendar so bombni napadi islamskih skrajnežev še vedno stalnica v državi. Politični analitiki pričakujejo, da se bo nasilje v državi še povečalo, saj se približujejo nacionalne volitve, ki bodo potekala proti koncu tega leta.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dr.psiho
24. 04. 2009 02.00
Resnično,poglejmo do kje smo je...ne drugjpršli v razvoju naše civilizacije...in še gojiti jo hočemo druge VSEPOVSOD
opal33
23. 04. 2009 21.57
zanimivo da se mi sprva novica ni zdela nič kaj pomembna... zakaj? ker se to tam dogaja vsak dan! to je tudi razlog , da me ni šokiralo. raje beremo "aktualne" novice iz amerike in anglije, kot pa da bi nekaj spoštovanja pokazali Vzhodu... žalostno...žalostno da tudi sebe štejem mednje... zakaj? ker nas take stvari ne pretresejo več:/
jezek_teka_teka
23. 04. 2009 15.52
Ko bi človek lahko kaj pomagal ... :/
brencl
23. 04. 2009 14.13
Zgodba o uspehu, demokratični Irak.