Tujina

Maša v čast kraljici

London, 23. 04. 2006 15.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ob praznovanju svojega rojstnega dne v bližini gradu Windsor je kraljica Elizabeta svoja sinova povzdignila v viteški red.

Kraljica Elizabeta II s princem Philipom (desno) in duhovnikom Davidom Connorjem
Kraljica Elizabeta II s princem Philipom (desno) in duhovnikom Davidom Connorjem FOTO: Reuters

Na Otoku nadaljujejo praznovanje 80. rojstnega dne britanske kraljice Elizabete II. Tako je v kapelici St. George v bližini gradu Windsor potekala slovesna maša ob kraljičinem prazniku, ki se je udeležilo okoli 700 povabljencev, med njimi nekdanja britanska premiera Margaret Thatcher in John Major.

Med povabljenimi je bila tudi soproga sina Charlesa, Camilla Parker Bowles
Med povabljenimi je bila tudi soproga sina Charlesa, Camilla Parker Bowles FOTO: Reuters

Maše v čast njenega rojstnega dne, ki ga je Elizabeta II. imela v petek, so se od članov kraljeve družine poleg njenega soproga Philipa udeležili še sin, prestolonaslednik Charles, s soprogo Camillo ter sinovoma Williamom in Harryjem.

Kot je ob današnjem dogodku poudaril windsorski škof David Conner, je Elizabeta II. lahko za vzgled narodu, ki ga ne samo vzpodbuja, temveč mu daje tudi svoje srce.

Na praznovanju je bilo okoli 700 povabljencev, med njimi vsi ožji člani kraljeve družine
Na praznovanju je bilo okoli 700 povabljencev, med njimi vsi ožji člani kraljeve družine FOTO: Reuters

Sicer pa je Elizabeta II. ob tej priložnosti svoja najmlajša sinova, 46-letnega princa Andrewa in 42-letnega Edwarda, povzdignila v viteški red. Podelila jima namreč je red britanskega imperija, Andrew in Edward pa sta se s tem pridružila ostalim članom kraljeve družine, ki že imajo ta naziv.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.