Tujina

Mafija na delu?

Beograd, 04. 06. 2006 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ključno pričo na sojenju za umor srbskega premierja Đinđiča so našli mrtvo.

Med atentatom na Zorana Đinđića
Med atentatom na Zorana Đinđića FOTO: POP TV

Srbska policija je sporočila, da je bila ubita ključna priča v sodnem procesu glede domnevnega atentata na nekdanjega srbskega premierja Zorana Đinđića, Zoran Vukojević - Vuk. Njegovo truplo so našli včeraj zvečer ob bencinskih črpalki izven Beograda, na avtocesti proti Zagrebu.

Truplo je bilo iznakaženo - glava je bila poškodovana, prsni del pa zažgan. Vuk naj bi bil najprej ubit, nato zažgan, je povedal predstavnik policije Milorad Veljović. Žrtev je imela lisice na rokah, vse pa kaže, da so ga morilci med vožnjo porinili iz avtomobila.

Vuk, ki naj bi bil sostorilec pri atentatu na nekdanjega premierja, sicer ni hotel vstopiti v program za zaščito prič in je bil zato brez policijskega spremstva.

Našli še eno truplo

Kriminalci v državi so spet aktivni. To dokazujeta dva umora, ki pa bi ju policija lahko preprečila. Če je bil Pović v Srbiji, so tu tudi ostali njegovi pristaši. Odvetnik družine Đinđić, Rajko Danilović

Policisti sumijo, da je umor povezan z ubojem člana Zemunskega klana Zorana Povića - Pova, ki so ga včeraj zvečer našli mrtvega v Beogradu, in z zažganim avtomobilom znamke audi, ki je zagorel v bližini Beograjske arene. ''Pri Poviću, ki je bil ustreljen v prsi, smo našli Vukojevićeve osebne dokumente,'' je povedal predstavnik policije. Pavković je bil sicer star znanec policije, saj naj bi storil več kaznivih dejanj. Za njim je bila razpisana mednarodna tiralica.

Zemunski klan na begu

Vukojević je bil priča-sodelavec v procesu v zvezi z atentatom na Đinđića in v procesu proti članom zemunskega klana. 51-letnega Đinđića so umorili 12. marca 2003 okoli poldneva pred vhodom v poslopje srbske vlade, slednja pa je le nekaj ur pozneje objavila imena atentatorjev, ki naj bi jih vodil nekdanji poveljnik posebne policijske enote in vodja zemunskega klana, Milorad Ulemek Legija.

13 neposrednim obtožencem za atentat so začeli soditi deset mesecev pozneje in za zdaj še ni videti konca sodnemu postopku. Prvotna obtožnica proti morilcem prvega demokratično izvoljenega predsednika srbske vlade je vsebovala kar 44 imen, pozneje pa so jo razdelili na dve, od katerih je na seznamu neposrednih obtožencev za atentat ostalo 13 imen, vključno s prvoobtoženim Legijo.

33 obtožencem iz zemunskega klana, od katerih jih je 12 še na begu, sodijo od sredine 2004 v posebnem postopku za več umorov ter drugih hudih kaznivih dejanj in tudi temu procesu še ni videti konca.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jungle@email.si
04. 06. 2006 10.10
mogoče ga je Milošević, prmejnduš.