Tujina

Lov za 'razparačem iz Ipswicha'

Ipswich, 14. 12. 2006 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti so potrdili identiteto četrte žrtve morilca iz Ipswicha. Gre za 24-letno prostitutko.

Množični morilec, ki si je v kraju Ipswich na jugovzhodu Anglije za žrtve izbral prostitutke, ostaja na begu, policija pa še vedno nima osumljenca. V eni največjih preiskav v Veliki Britaniji sodeluje več sto policistov.

Zračni posnetek kraja, kjer je morilec odvrgel truplo Tanie Nicol
Zračni posnetek kraja, kjer je morilec odvrgel truplo Tanie Nicol FOTO: Reuters

Policija je prvo žrtev našla 2. decembra, truplo 25-letne Gemme Adams so odkrili v potoku ob mestu. Šest dni pozneje so v bližini odkrili truplo njene prijateljice, 19-letne Tanie Nicol, 10. decembra pa so našli še tretjo žrtev, 24-letno Anneli Alderton. Na polju v bližini vasi Levington je policija v torek znova našla dve goli ženski trupli. Eno so prepoznali kot24-letno Paulo Clennell, ki je le nekaj dni pred sobotnim izginotjem v pogovoru za televizijo dejala, da - kljub umorom treh prostitutk - dela na ulici, ker potrebuje denar. Peta umrla pa naj bi bila 29-letna Annette Nicholls.

Javnost je morilca prostitutk, že tretjega v britanski zgodovini, poimenovala Ipswiški razparač in ga primerjajo z razvpitim Jackom Razparačem, ki je konec 19. stoletja sejal strah v Londonu. Na severu Anglije pa je med leti 1975 in 1980 serijski morilec umoril trinajst žensk.

Kot kaže, mori ena in ista oseba. Vse žrtve so bile prostitutke, našli pa so jih gole. Preiskava je tudi pokazala, da sta vsaj dve umrli zaradi zadušitve.

Zdaj poskušajo najti obleke umorjenih žensk, za pomoč so zaprosili tudi javnost. Prejeli so kar 5.500 klicev in tisoč elektronskih pisem. Sicer pa so doslej odkrili le žensko jakno, torbico in par športnih copat. Ali so pripadale kateri od umorjenih žensk, še ugotavljajo.

V preiskavi sodeluje več sto policistov
V preiskavi sodeluje več sto policistov FOTO: Reuters


Morilec v modrem BMW-ju?

Anneli Alderton so zadnjič videli, ko je sedla v avto domnevne stranke. "Moder BMW je zapeljal na parkirišče, Anneli je šla do njega, nato pa sedla v avto in se odpeljala," je povedala njena kolegica, ki se je predstavila kot Lou. Voznika je opisala kot zavaljenega temnolasca z očali.

Je moril že prej?

Preiskovalci ugotavljajo, ali je ista oseba kot tokrat morila že v preteklosti. Pred štirinajstimi leti je bila namreč v Norwichu umorjena šestnajstletna prostitutka Natalie Pearman, zdaj pa iščejo povezave med primeri.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

simon989
14. 12. 2006 21.19
:) heh a to e pa zj Angleški Silvo Plut(Silwo Plut)???