Tujina

Lov za osumljencema

Istanbul/Bruselj, 29. 08. 2006 13.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
0

Skrajna kurdska separatistična skupina je prevzela odgovornost tudi za eksplozijo bombe v turškem letovišču Antalya.

V eksploziji bombe v turističnem letovišču Antalya so umrli trije Turki, 87 ljudi pa je ranjenih. Eksplozija je odjeknila manj kot 24 ur po štirih bombah, ki so eksplodirale v obmorskem mestu Marmarisu in v Carigradu in za katere so odgovornost prevzeli prav tako člani skrajne separatistične skupine Sokoli za svobodo Kurdistana (TAK).

Ranjeni britanski turist v eksploziji v letovišču Marmaris
Ranjeni britanski turist v eksploziji v letovišču Marmaris FOTO: Reuters


Turška policija je sprožila obsežno akcijo iskanja dveh osumljencev, ki naj bi podstavila bombo. Prav tako so še poostrili varnostne ukrepe v turističnih krajih, ki so zadnje čase pogosta tarča bombnih napadov.

EU obsodila napade v Turčiji

Nedeljske in ponedeljkove bombne napade v več turških mestih je obsodilo finsko predsedstvo Evropske unije. "Opravičila za takšne napade na nedolžne civiliste ni. Pričakujemo, da bodo odgovorni postavljeni pred sodišče." Prav tako je napade danes obsodil visoki predstavnik EU za skupno zunanjo in varnostno politiko Javier Solana.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.