Tujina

Letos na Atlantiku 20 neviht, 11 orkanov in pet velikih orkanov

Wahington, 24. 06. 2010 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sezona orkanov na Atlantskem oceanu bo letos bolj pestra, kot so meteorologi sprva predvidevali. In če se BP že zdaj ne more zoperstaviti iztekajoči nafti, kako se bo šele potem?

Po orkanu
Po orkanu FOTO: Reuters

Ameriški zasebni meteorološki urad WSI je ocenil, da bo letošnja orkanska sezona na Atlantskem oceanu izredno pestra. Ta se je sicer začela 1. junija, trajala pa bo do 30. novembra. V tem času naj bi se razvilo 20 neviht in 11 orkanov. Dodatno pa naj bi se oblikovalo še pet bolj intenzivnih orkanov. Urad je podobno sicer napovedal že maja, le da je v tokratnem poročilu svojim predvidevanjem dodal še dve nevihti in en orkan. Na Atlantskem oceanu se v sezoni orkanov povprečno oblikuje 10 neviht, šest orkanov in dva intenzivna orkana.

Napoved tega zasebnega urada se sicer ujema s predvidevanji ameriških vladnih strokovnjakov, ki prav tako menijo, da bo letošnja sezona bolj intenzivna od povprečne orkanske sezone na Atlantskem oceanu. Vladni strokovnjaki so sicer tudi opozorili, da bi ti vremenski pojavi znali pomeniti težave pri črpanju nafte in plina v Mehiškem zalivu. Dodatno  pa bo to seveda zapletlo tudi soočanje z zdaj že dobro znano ekološko katastrofo v omenjenem zalivu. Družba BP se namreč že brez neviht in orkanov težko sooča z iztekajočo nafto.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
25. 06. 2010 11.15
Aaron-Heydar="Ja seveda oni vedo, če pa jih bodo sami ustvarjali s projektom H.A.A.R.P. !!! Pozor: Vreme je nemogoče napovedati za tako dolgi čas vnaprej. Če pa vedo, da ima ameriška vojska v načrtu testiranje H.A.A.R.P.-a, potem pa je že verjetno, da bo tako." Se strinjam, da je za temi prenatančnimi napovedmi več, če nekaj napovedo, potem mora to tudi zgoditi ne. In potem beremo, o tem, kako za neko katarofo človeška dejavnost, raba tehnologije, ipd. Omenjen HAARP je ena možnost, obstajajo še druge, za ustvarjanje potresa, tudi z bombami, kot bojda leta 2004, ki mu je sledil cunami, in uradna resnica ni bila prava, neuradna je bolj čudna in žal resnična, v primeru Katrine so podrli jezove, da je voda udarila noter itd. Res je dobro se vprašati, koliko naravnih katastrof v zadnjem stoletju je dejansko naravnih. Resnica pride prej ali slej na dan. Veselo-na-delo="Prav imaš sem zdaj ne dogo bral o tem projektu H.A.A.R.P. da lahko vplivajo na vreme zelo unčinkovito in so tudi že testirali, so bile zraven še fotografije ki so kazale kaj naredi zelo visoka frekvenca z oblakami in frontami tolk da to drži in kadar koli in na več območjih, ker v atmosfero pošljejo zelo močna elektromagnetna valovanja." S to tehnologijo, ki izhaja iz Teslovega dela, je moč se kaj drugega, nadzorovati ljudi (kontrola uma, že rabljeno v vojnah), vplivati na vodo in tla, da izzovejo potres. V zraku so ljudje pred katastrofo videli svetlobne anomalije ipd., ki kažejo na rabo takšne tehnologije, in vzrok za katastrofo, ki je sledila. Žal je hkrati uradni šolski sistem poskrbel, da ljudje nimajo pravega znanja, da bi prepoznali anomalije, in razumeli kaj se dogaja, hkrati lahkoverno verjamejo medijem, ki forsirajo neresnice.
cokos
25. 06. 2010 10.45
JENKIJI VODIJO FINANCE,SO SVETOVNI POLICAJI IN ZAKAJ NE BI ŠE V VREMENU??UPAM DA SE NJIM VSE TO MAŠČUJE!
veselo-na-delo
24. 06. 2010 22.23
@Aaron-Heydar 24.06.2010 18:15 Prav imaš sem zdaj ne dogo bral o tem projektu H.A.A.R.P. da lahko vplivajo na vreme zelo unčinkovito in so tudi že testirali, so bile zraven še fotografije ki so kazale kaj naredi zelo visoka frekvenca z oblakami in frontami tolk da to drži in kadar koli in na več območjih,ker v atmosfero pošljejo zelo močna elektromagnetna valovanja se tud ozonska plast segreva,zato pa to kar si napisal je samo en del tega je še veliko več njihovih planov za kaj vse se da toti sistem uporabit.
senzacionalno
24. 06. 2010 19.11
BP? Borut Pahor?
FNWO
24. 06. 2010 18.23
Se strinjam Aaron! Pri nas tudi opazujte kako bo, še posebej glejte v nebo za letali, katera puščajo za sabo "umetne oblake" aka chemtrailse. Ne bit ovce, informirajte se!
Aaron-Heydar
24. 06. 2010 18.15
Ja seveda oni vedo, če pa jih bodo sami ustvarjali s projektom H.A.A.R.P. !!! Pozor: Vreme je nemogoče napovedati za tako dolgi čas vnaprej. Če pa vedo, da ima ameriška vojska v načrtu testiranje H.A.A.R.P.-a, potem pa je že verjetno, da bo tako.