Tujina

Krvava napaka

Kandahar, 22. 06. 2007 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na jugu Afganistana je v zračnem napadu sil zveze Nato umrlo 25 civilistov, med njimi devet žensk in trije otroci.

Med žrtvami so bili tudi civilisti
Med žrtvami so bili tudi civilisti FOTO: Reuters

V zračnem napadu letal sil zveze Nato je davi na jugu Afganistana umrlo 25 civilistov, med njimi devet žensk in trije otroci, vsi člani ene družine. V istem napadu v provinci Helmand naj bi bilo ubitih tudi okoli 20 talibanskih upornikov, je povedal načelnik policije v Helmandu polkovnik Mohamed Hasan. Kot je še dejal, so "skrajneži trupla verjetno odvlekli s sabo".

Zračni napad so zahtevali vojaki Natovih sil v Afganistanu (Isaf), potem ko je skupina talibanov s položajev v bližnji vasi začela obstreljevati njihovo kolono vozil. "Zračni napad Nata na območju je po pomoti zadel tudi dve ali tri civilne stavbe in pri tem ubil 25 ljudi," je še pojasnil Hasan.

Tiskovni predstavnik Isafa, major John Tomas, pravi, da je Nato to območje res napadel, vendar trenutno še ne ve, kdo so žrtve in koliko jih je. Spopad je potrdil tudi predstavnik talibanov Jusuf Ahmadi, ki je dejal, da so uporniki iz zasede napadli vojake na tem območju. Zatrdil je, da so uporniki ubili najmanj osem tujih in afganistanskih vojakov, vendar te informacije še niso potrjene.

V Afganistanu je leto v operacijah tujih in afganistanskih sil umrlo več kot 230 civilistov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

usavko
22. 06. 2007 13.14
Glavna novica??? Fašizem?? Sej niso cajtng Novice da bi to razglašal na velik zvon. Kaj nej usak dan poročajo o pobojih. Pač se zgudi. Jebat ga!
spaparnas
22. 06. 2007 12.27
hm hm zanimivo kako ta članek ni med glavnimi novicami dneva. Ubijejo 25 ljudi otroke ženske vse po vrsti in potem tega ni med glavnimi novicami. Temu se reče fašizem.