Svet

Smrt 17-letnika v Parizu sprožila spopade in proteste

Pariz, 28. 06. 2023 18.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katja Horvat Plevnik
Komentarji
1

Pariške ulice so eksplodirale v jezi zaradi smrti 17-letnika, ki je med prometno kontrolo umrl pod streli policista. Smrt najstnika je posnel očividec, incident pa je sprožil nasilne spopade s policijo. Protestniki so zažigali avtomobile, smetnjake in avtobusna postajališča. Protiizgredniške enote so v spopadih uporabile solzivec, več deset ljudi so aretirali. Pridržan je tudi policist, ki je najstnika ustrelil v prsi, ta pa je na kraju dogodka izkrvavel. Policija je sprva trdila, da je najstnik skušal policista povoziti, zato je ta streljal, a zgodbo je na laž postavil videoposnetek, ki je zakrožil po družbenih omrežjih. Družina umrlega 17-letnika prometnega policista obtožuje usmrtitve, preiskavo dogodka pa je obljubil tudi predsednik Macron.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Armagedon1
01. 07. 2023 21.29
+1
Policija je opravljala svoje zakonite naloge in aktivnosti pri vzdrževanju zakonitosti, reda in varnosti Polucist je streljal nehote ni nič kriv. Voznika je ustavil in opravljal varnostne aktivnosti. Ko je voznik pritisnil na gas pa je z vetrobranskim steklom avta udaril v policistovo pištolo pri čemer se je le-ta sprožila. Policist ni streljal zavestno in načrtno, ampak je šlo neizpodbitno za nesrečo, po krivdi voznika. Zdaj pa bi nekateri, predvsem priseljenci v Francijo, radi okrivili policista in Francijo. Policist je samo opravljal svoje naloge in pooblastila. Nobenega kriminala in kriminalcev ne smemo ščititi in zagovarjati, pa čeprav so ti mladoletni. Zato ke treba policista in policijo 100% zaščititi in oprati vsake krivde. S tempa rudi Francijo in njenega predsednika. Nesreča ne upravičuje izgredov in dejanj izgrednikov in anarhije.