Tujina

Kje je Mladićeva pokojnina?

Beograd, 28. 12. 2005 21.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdo naj bi do novembra dvigoval pokojnino generala Mladića, pooblastila za to imata tudi častnika vojske SČG.

Pokojnino enega najbolj iskanih haaških beguncev, nekdanjega poveljnika vojske bosanskih Srbov Ratka Mladića je nekdo dvigoval vse do preteklega meseca, je poročala beograjska televizijska postaja B92.

Bo Mladić kmalu za zapahi?
Bo Mladić kmalu za zapahi? FOTO: Reuters

B92, ki se sklicuje na neuradne in neimenovane vire, poleg tega trdi, da sta bila za to poleg Mladićeve soproge pooblaščena tudi dva aktivna častnika vojske Srbije in Črne gore.

Zadevna pooblastila je bilo treba v skladu z veljavnimi predpisi podpisati vsakih šest mesecev, vendar so v primeru Mladića tolerirali neizpolnjevanje te obveznosti vse do preteklega meseca, ko so mu pravico do pokojnine zamrznili.

B92 še trdi, da je v vojaški tajni policiji zaposlenih veliko ljudi, ki so blizu Mladiću.

Obrambno ministrstvo BiH ima pomembne podatke

Glede Mladića oglasil tudi obrambni minister Bosne in Hercegovine Nikola Radovanović, ki je povedal, da je v delu mreže, ki pomaga nekdanjemu poveljniku vojske bosanskih Srbov, več kot 40 nekdanjih in sedanjih pripadnikov vojske Republike srbske.

Kot je še povedal Radovanović, je njegovo ministrstvu poslalo notranjemu ministru Republike srbske Darku Matijaševiću v preveritev imena oseb, ki naj bi pomagale Mladiću. "Vsi so nekdanji pripadniki vojske Republike srbske, na seznamu pa je še približno deset oseb iz omenjene vojske, za katere prav tako obstaja sum, da so bile dejavne pri podpiranju Mladića," je razložil.

SORODNI ČLANKI