Tujina

Kirurg odletel na pomoč Castru

Madrid, 24. 12. 2006 17.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ugleden španski kirurg je na hitro odpotoval na Kubo, da bi poskušal pomagati voditelju Fidelu Castru.

Kako bolan je v resnici Fidel Castro, je ena največjih kubanskih državnih skrivnosti
Kako bolan je v resnici Fidel Castro, je ena največjih kubanskih državnih skrivnosti FOTO: Reuters
Kubanska vlada še naprej trdi, da 80-letni Fidel Castro, ki se od julija ni več pojavil v javnosti, okreva in da njegovo življenje ni ogroženo.

Ugleden španski kirurg, strokovnjak za črevesne bolezni Jose Luis Garcia Sabrido je v četrtek na hitro odpotoval na Kubo, kjer naj bi s svojim znanjem poskušal pomagati predsedniku Fidelu Castru, katerega zdravje vse bolj peša, je poročal španski časnik El Periodico de Catalunya. Ponj naj bi poslali kubansko vladno letalo.

Kirurg, ki je s seboj v Havano odnesel moderno medicinsko opremo, kakršne na Kubi ni mogoče dobiti, naj bi Castru naredil preiskave, s katerimi naj bi ugotovil, ali potrebuje še eno operacijo. Kubanskega voditelja so morali zaradi črevesnih krvavitev konec julija na hitro operirati.

V madridski bolnišnici Gregorio Maranon, kjer Garcia Sabrido dela kot vodja kirurškega oddelka, poročanja časnika niso želeli komentirati. Za molk so se odločili tudi na kubanskem veleposlaništvu v Španiji.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.