Tujina

Karl izgubil moč, Igor in Julia sploh ne bosta prišla

Cancun, 16. 09. 2010 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tropska nevihta Karl je ob stiku s kopnim na mehiškem polotoku Jukatan izgubila moč in tako ni povzročila škode. Za Karlom sta v Atlantiku še dva orkana, ki pa naj ne bi dosegla ameriške celine.

Ameriški center za orkane v Miamiju je v sredo poročal, da se je tropska nevihta Karl čez noč premikala prek Jukatana v Mehiški zaliv. Tam naj bi se veter nekoliko okrepil, vendar večje nevarnosti naj ne bi bilo. Veter je sicer ob stiku nevihte s kopnim pihal s hitrostjo 72 kilometrov na uro.

Tropska nevihta Karl
Tropska nevihta Karl FOTO: Reuters

Za Karlom sta v Atlantiku še dva orkana, to sta Igor in Julia, ki pa naj ne bi dosegla ameriške celine. Orkan 4. kategorije Igor v Atlantiku piha s hitrostjo 217 kilometrov na uro, v sredo pa je bil okoli 1600 kilometrov jugovzhodno od Bermudov. Otočje naj bi dosegel v nedeljo, nakar naj bi se umiril nad Atlantikom.

Podobno velja za orkan tretje kategorije Julijo, ki je bila v sredo 1070 kilometrov severozahodno od Zelenortskih otokov in se pomika proti severozahodu. Julija piha s hitrostjo vetra 200 kilometrov na uro.

Letošnja orkanska sezona bo trajala še dva meseca, doslej pa so našteli 11 dovolj močnih neviht, ki so si zaslužile to ime, med njimi štiri večje orkane. Večina je izzvenela nad Atlantikom in večje škode ni bilo.
 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kimberley-Echo
16. 09. 2010 10.36
Tokrat ste napisali tako kot trenutno res je, le da KARL ne popušča, ampak se krepi in bo morda že danes zvečer postal orkan. Prizadel bo osrednji del JV Mehike. Orkan Julia najbrž ne bo prizadel nobenih otokov, dočim Igor še ogroža Bermudsko otočje in se še krepi. Predvideva se, da bo Igor tekom vikenda povzročil visoke valove in zelo nevarne tokove ob obalah Kube in V obale ZDA. Obstaja verjetnost, da se kasneje obe depresiji združita, kar bo vplivalo na vreme v Evropi. Za Julio vsekakor obstaja velika možnost, da se po razpadu v globok ciklon obrne proti obalam Irske ali celo nižje. Več bo jasnega čez 5-7 dni.
odkimasin
16. 09. 2010 08.37
Sem pomislil, da ima Ehjavec probleme z erekcijo!