Tujina

Kampanja proti mafiji

Berlin, 22. 08. 2007 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lastniki italijanskih restavracij v Berlinu so po uboju šestih Italijanov v Duisburgu začeli s kampanjo proti mafiji.

"Mi si upamo mafiji reči NE. Ne moremo samo gledati, kaj se dogaja. Sovražimo mafijo in brez strahu to povemo“, je povedala Laura Garavini, koordinatorica Zveze Italijanov v svetu (UIM), na tiskovni konferenci v Berlinu.

"Več kot 600 tisoč Italijanov, ki živijo v Nemčiji, je poštenih ljudi. To prelivanje krvi nas je šokiralo,“ je še povedala Garavinijeva.

Mafija, ne hvala!

Najmanj 17 od približno 300 italijanskih restavracij v Berlinu, od teh nekoliko elitnih, je podprlo to iniciativo. Na vrata so v znak podpore obesili napis – Mafija, ne hvala! Sodelujoči v kampanji upajo, da se jim bo kmalu pridružilo še nekaj restavracij. "Ljudje, ki se uklanjajo mafiji, nimajo dostojanstva,“ so povedali člani kampanje.

Lastniki restavracij, ki sodelujejo v kampanji, so podpisali peticijo, s katero so se obvezali, da bodo javno govorili o vsakem poskusu izsiljevanja, za katerega bodo slišali.

Streljanje kalabrijske mafije

Naj spomnimo. 15. avgusta, okoli 14.30, je bilo šest moških, starih med 16 in 39 let, ustreljenih v glavo. Trupla so našli pred eno od italijanskih pizzerij v Duisburgu. Trupla so ležala v dveh avtomobilih, ki sta bila parkirana v bližini železniške postaje. Pet moških je bilo na mestu mrtvih, šesti je umrl med prevozom v bolnišnico. Policijska preiskava je pokazala, da so bili povezani s kalabrijsko mafijo Ndrangheta.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.