Tujina

FOTO: Kalifornija v plamenih

Los Angeles, 15. 10. 2008 10.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Požar, ki že tri dni divja po Kaliforniji, še vedno ogroža nekatera naselja, vendar ga imajo gasilci pod nadzorom. Zaradi požara sta že umrli dve osebi.

Požar
Požar FOTO: Reuters

Gasilci so v torek napredovali pri gašenju dveh uničujočih gozdnih požarov, ki že tretji dan ogrožajo domove na obrobju Los Angelesa. Eden od bolj ogrožujočih požarov, ki se je razplamtel na severnem delu močno poseljene doline San Fernando, je svoj obseg podvojil na skoraj 4.050 hektarov, vendar so gasilci s pomočjo helikopterjev uspeli obvarovati številne domove pred ognjenimi zublji. Čeprav je ogenj že napadal eno sosesko, pa je skupini požrtvovalnih gasilcev uspelo rdečega petelina zaustaviti. Kljub vsemu je ogenj uničil najmanj 19 poslopij, okoli tri tisoč ljudi pa je moralo zapustiti svoje domove. ''Vode nam še ni zmanjkalo. Čaka nas še dolga sezona požarov,'' je povedal kalifornijski gasilski šef Stan Lake.

Požar
Požar FOTO: Reuters

Drugi požar, ki se je razplamtel na območju, velikem 2.025 hektarov, so gasilci v 70 odstotkih že obvladali in okoli 1.800 prebivalcem so oblasti že dovolile, da se vrnejo na svoje domove. ''Zelo sem ponosen na gasilce, saj je včeraj, ko smo govorili, kazalo zelo slabo,'' pa je povedal kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger.

V ponedeljek sta zaradi požara umrli dve osebi – brezdomec je umrl zaradi dima in ognja, motorist pa je umrl na avtocesti, ko je bežal pred požarom.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mario Dvoršek
15. 10. 2008 12.05
tole je pa hudo!!!