Svet

Kako in predvsem koliko bi banke ob vrtoglavih dobičkih donirale?

Ljubljana, 23. 08. 2023 17.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Kaja Kobetič
Komentarji
2

Bodo banke z vlado dosegle solidarnostni dogovor o njihovi pomoči po poplavah? V četrtek se namreč izteče 48-urni rok premierja Roberta Goloba, da banke pripravijo konkretne predloge, kako bodo pomagale ljudem. Po torkovem sestanku so namreč več kot očitno ostali vsak na svojem bregu pri vprašanju, kako in predvsem koliko bi banke ob vrtoglavih dobičkih donirale.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rothschild1
23. 08. 2023 21.49
+1
Ne razumem, zakaj politika sedaj zahteva od bank, da donirajo (prostovolno-mus) za poplav. Strinjam se, da je lepo da pomagajo, ne pa, da jim "pacient" PM grozi. To je nedopustno. Se posebej, ce pomislim, da so sedanji vladni veseljaki vrnili EU kar 280 milionov za vzdrzevanje vodotokov. Enako hudo pa je tudi dejstvo, da sedanja vladna garnitura s Koprivcem, ni sposobna iz EU skladov pocrpati sredstev, ki nam jih je izborila prejsnja Vlada.... nezaslisana nesposobnost. Ko pa pomislim, da je Vlada v zadnjem casu svojim NVO-jem namenila na desetine milionov ... pa odpove pamet. VLADA NAJ NAJPREJ POSTRGA PRI SEBI. Ima ogromno maneverskega prostora. Potem pa naj grozi ljudem z "solidarnostnimi" sobotami in gospodarstvu.
kr en 123
23. 08. 2023 21.29
Banke bodo posojale denar in nato igrale vlogo zavarovalnic...