Svet

Je ocena škode po poplavah prenapihnjena?

Ljubljana, 20. 10. 2023 18.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Urša Vrečar
Komentarji
2

Zakaj se je med oceno škode po poplavah, nazadnje se je povzpela na vrtoglavih 9,9 milijarde evrov, znašla tudi obvoznica v Lučah, ki je sploh še ni? Njena izgradnja bi stala več kot osem in pol milijonov evrov. Ali pa cesta med Hrastnikom in Zidanim Mostom, vredna slabih sedem milijonov? Odgovore so zahtevali na seji Komisije za nadzor javnih financ. Iz opozicijske NSi so leteli ostri očitki, da je 10 milijard evrov škode prenapihnjenih in da upamo, da ne dobimo nove in še enkrat dražje bančne luknje. Ne gre le za oceno dejanske škode oziroma zgolj za intervencijske stroške, vključeni so tudi protipoplavni ukrepi, pravijo ministri. Tudi obvoznica v Lučah je, tako infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek, nujna in borila se bo, da zanjo dobimo evropska sredstva.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zdravkob
23. 10. 2023 12.17
Zakaj obvoznica v Lučah, ki je ni? Očitno, če je ni, da jo je voda odnesla. kakšno vprašanje. Bratuška je videla, da obvoznice ni in je rekla, da jo je voda odnesla. Kakopak.
borjac
21. 10. 2023 12.03
+1
Pravijo da je ocena škode prenapihnjena, najbolj je zanimiv župan Luč, ki se razburja ob vnosu v škodo obvoznice okrog Luč, potem pa pove da bi vseeno želel obvoznico ker so za to cesto napravljeni že vsi projekti , samo denarja za delo ni, če bodo zaradi takih pametnjakovičev brisali projekt obvoznice, bodo ta isti pametnjakoviči čez dve leti zahtevali od države izgradnjo ceste, mogoče bodo sedaj še kakšno pismo napisali v Bruselj, Janša in njegovi so znani po takih potezah, takoj ko bo Bruselj zavohal da se v Slovenijo kregajo , in dvomijo v višino ocenjene škode, bodo pač reagirali tako, da bodo ta sredstva pač zmanjšali, in takrat bodo zmagali zdraharji, ki bodo seveda kričali , obvoznico morate zgraditi itd.......tako kot si Slovenci zaradi politične zaslepljenosti in sovraštva znamo pljuvati v lasten krožnik , ne zna nihče na svetu.