Tujina

Je imel ugrabitelj pomagača?

Berlin, 25. 08. 2006 14.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policija predvideva, da je imel ugrabitelj Natasche, ki se je po osmih letih ujetništva vrnila domov, pomagača.

Nataschina sobica je bila velika 3 krat 4 metra
Nataschina sobica je bila velika 3 krat 4 metra FOTO: Reuters

Avstrijska policija bo še enkrat preverila izjavo 12-letne deklice, ki je pred osmimi leti povedala, da je videla, kako je nek moški 10-letno Natascho Kampusch stlačil v bel kombi, ki pa ga je vozila neka druga oseba. Vodja preiskave Nikolaus Koch je dejal, da ne izključujejo možnosti, da je imel 44-letni ugrabitelj Wolfgang Priklopil pomagača, a se kljub temu ne bo spuščal v špekulacije. »Preverili bomo vse možnosti,« je še poudaril.

Medtem pa se v Avstriji stopnjuje nezadovoljstvo z delom policije. Telekomunikacijskega tehnika Priklopila so leta 1998 ob izginotju takrat desetletne deklice sicer zaslišali skupaj s številnimi lastniki belih kombijev, vendar so ga zaradi pomanjkanja dokazov izpustili. Ko so hoteli pregledati avtomobil, je ugrabitelj dejal, da vozilo nujno potrebuje za prevoz gradbenega materiala. Policija nato te sledi ni več preverjala.

Analiza DNK potrdila identiteto

Natascha Kampusch je bila oropana mladosti
Natascha Kampusch je bila oropana mladosti FOTO: Reuters

Analiza DNK je potrdila, da je najdena 18-letnica res pred osmimi leti izginula Natascha Kampusch. Dekle je še vedno pod nadzorom psihologov, ki pravijo, da se bodo Nataschine duševne rane celile več let.

Dekletina starša sta presrečna, da je njuni hčeri po osmih leti bivanja v 3 krat 4 metrov veliki kleti le uspelo pobegniti. “To je noro. Njene prve besede so bile: Rada te imam,” je povedal presrečni oče. “Vedela sem, da ni mrtva in da bo svojim mučiteljem nekoč pobegnila,” pa je dejala mati in dodala, da bi svojo hčer tudi po 20 letih prepoznala.

Nataschina starša sta se kmalu po ugrabitvi ločila, saj sta za izginotje krivila drug drugega. Medtem ko je oče imel alibi, se je morala Nataschina mati pred policijo dalj časa zagovarjati.

Natascha je izginila 2. marca leta 1998. Več kot osem let je živela v kleti, pred katero so bila težka železna vrata. Deklica je bila vsa leta skoraj popolnoma odrezana od javnosti. Priklopil pa je z leti postajal vedno bolj površen, kar je Natascha izkoristila. Ko je pozabil zakleniti vrata, je 18-letnica stekla na prostost. Priklopil si je po njenem begu vzel življenje.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.