Svet

Janša: Takšnega poraza tranzicijska levica v Sloveniji še nikoli ni doživela

Ljubljana, 10. 06. 2024 18.54 | Posodobljeno pred 22 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Urša Vrečar, Rebeka Tomaduz
Komentarji
1

Za Slovenci je rekordna volilna udeležba na evropskih volitvah. Volivci so odločili nesporno zmago Janševe SDS ter poraz koalicije, ki v Bruselj skupno pošilja zgolj tri evroposlance, a vseeno slavi štirikrat ZA referendumska vprašanja. Premier Robert Golob in prvak opozicije Janez Janša zmage in poraze vidita precej različno. "Takega poraza tranzicijska levica še nikoli ni doživela in upam, da bo to sporočilo sprejeto," je ocenil Janša, a mu je Golob kmalu vrnil žogico.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
10. 06. 2024 21.15
+2
Janša gleda na vse stvari z svojim pogledom, in presoja po svoje, 5 : 4 v poslancih je ta strahovita zmaga Desnice, sicer pa bi Janša rad da bi Golob odstopil, in bi Janša prevzel vodenje Slovenije kar tako brez volitev, iz preprostega razloga , ker je on najboljši veliki vodja, če pa bi bile predčasne volitve in bi se mu zalomilo, ter bi ponovno zmagala Leva sredina, bi Janša takoj vse obtožil da so to nameščene sleparske volitve, enostavno povedano Janša je diktator.