Tujina

Izraelci in Palestinci spet na bojni nogi

Gaza, 02. 01. 2011 08.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V dveh napadih izraelskih sil na palestinske cilje sta bila ranjena najmanj dva človeka. Izrael poudarja, da sta napada povračilni ukrep zaradi dveh raket, ki sta iz Gaze prileteli na njihovo območje v soboto.

Na območju Gaze so izraelska vojaška letala dvakrat napadla palestinske cilje, pri čemer sta bila ranjena najmanj dva človeka. Kot je sporočila izraelska vojska, je šlo za povračilni napad zaradi dveh raket, ki sta v soboto iz Gaze prileteli na izraelsko ozemlje.

(simbolična fotografija)
(simbolična fotografija) FOTO: Reuters

Prvi napad so letala izvedla na begunsko taborišče Nusejrat v srednjem delu območja Gaze, pri čemer so reševalne službe našle dva ranjena. Drug napad pa je bil usmerjen na taborišče Džabalija na severu območja Gaze, kjer pa žrtev ni bilo.

Po navedbah izraelske vojske je bil prvi napad usmerjen proti "središču aktivnosti" palestinskega gibanja Hamas, ki nadzoruje območje Gaze. V drugem pa so uničili delavnico, kjer so izdelovali rakete.

V zadnjih tednih so sicer Palestinci znova okrepili izstreljevanje raket na izraelsko ozemlje, Izrael pa vrača z letalskimi napadi. Analitiki že opozarjajo, da bi lahko prišlo do ponovitve krvave izraelske ofenzive izpred dveh let, v kateri je bilo ubitih okoli 1400 Palestincev ter 13 Izraelcev, od tega deset vojakov.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Desktop.Messiah
02. 01. 2011 19.29
Jordanska pripojitev W brega '48 je OSVAJANJE, Izraelska '67 pa KRAJA!!!
Desktop.Messiah
02. 01. 2011 19.27
Ce bi izrael obstajal ze par sto let na ozemlju npr. danasnje sirije ali pa jordanije in bi se odlocil za osvajanje palestine? To clovek se pozre ... zmaga mocnejsi .. @ RESPECT! Kvadratni kilometri anektiranih teritorijev so merilo vladarske moči, vazalne države pa kronski dragulji slehernega monarha. V primerjavi s tem početju Izraela ne moremo reči drugače kot KRAJA.
erikon
02. 01. 2011 17.27
Izrael je rak na našem planetu
MERDE-AVE-MERDE
02. 01. 2011 17.06
Zanimivo da mediji nikdar ne poročajo o tem, kako Izraelci redno demonstriraju proti dejanjem svoje države Izraela, proti takšnim takšnim in ostalim poodbnim. Tega ni v mainstream medijih.
Slo.pogreb
02. 01. 2011 16.52
Ajde gremo Izrael , sam rokajte ne pustite se maltretirat .
MERDE-AVE-MERDE
02. 01. 2011 16.34
V tednu pred novim letom so Izraelci porušili vas v kateri arabci živijo več kot 100 let. Prvo so zahtevali da jim zemljo prodajo in odidejo, ko niso bili za to, so prišli in porušili.
bigich
02. 01. 2011 15.29
Hot shot zoper si butnil v prazno. Skoda, imel sem te za nacitanega cloveka a si ocino na hitro napumpano dete digitalne dobe. Hvala vsem medijem v lasti zionistov za taksno izobrazbo in razgledanost. Ce bi vdarili po tem kopitu bi lahko rekli: kaj so delali staro babilonci, asirci in grki? Kaj so potem se v vecjem obesgu delali rimljani? To se imenuje OSVAJANJE ... Ce bi izrael obstajal ze par sto let na ozemlju npr. danasnje sirije ali pa jordanije in bi se odlocil za osvajanje palestine? To clovek se pozre ... zmaga mocnejsi ... ceprav civilizacija 21. stoletja ne sprejema vec taksnih razlag oz rajsi vidi osvajanje druge vrste, torej financni zlom drzave in njene ekonomije v celoti ... potem ta drzava le sesa prst sili, katere cilj je bila. Osvojitev Spanije je bila kulturni bum za njo. Vsi germanski barbari, ki so si lahko privoscili potovanje so sli v spanijo da vidijo kaj je KULTURA in kaj pomeni ZIVETI V DOBROSOSEDSKIH ODNOSIH ... torej JUDJE KRISTIJANI in MUSLIMANI .. Arabci so se sprehodili tudi do pariza in ko so videli kaksne rituale in umazanije pocnejo germanski barbari so se kar obrnili nazaj ... to sramoto so zahodnjaski ucenjaki potem vnesli v idejo o zmagi karla martela nad arabci ... Sarceni na jugu it? najbolsi lokostrelci ... Turki v slo? To so bili pretezno bosanci :) Preberi knjigo gospoda Simonitija >> turki ze pri nas ( nekaj takega naslov) << Lahko ti povlecem lepo paralelo med kristijani in muslimani, Turki na obmocju balkana. Bosnjaki sprejeli islam, ker so pac imeli neko napoved, da bo prisel bla bla. V glavnem v vecini sprejmejo islam. Ostali zivez pa obdrzi svojo vero. Po 500 letih imas wannabe republiko srbsko in srbijo. Torej so ortodoxni kristijani in ne muslimani. Je bilo tukaj klanje? mesarjenje? poturcevanje? zatiranje? etnocit genoci noobocid? NE. Primerjava : Zahodnjaki vletijo na podrocje amerike ... Kaj se zgodi? Suzenjstvo, svercanje crne delovne sile iz afrike v ameriko. Nasilno zatiranje civilizacij, ki so bile native ... torej ze od nekdaj tam. Nasilno pokristjanjevanje in zaton boga sonca ter velikega duha. Indijanska plemena (ce ze niso bila v celoti iztrebljena) pa zdesetkana in spravljena v (bogu iza nogu) rezervate, kjer so bili pogoji zivljenja hujsi kot na luni. Itd. torej zacni vleci vzporednice preden kaj zines.
Zehek
02. 01. 2011 15.16
naj se med seboj pobijejo. bo vsaj mir.
ateistek
02. 01. 2011 14.24
@hot-shot69: Kaj pa so kristjani delali med Slovani ali kaj danes delajo na Kitajskem ali Afriki? Enako kot muslimani. Širili so in širijo svojo vero. Najprej razišči krščanstvo in na koncu boš ugotovil, da gre za en in isti šmorn.
hot-shot69
02. 01. 2011 13.30
bigich Kaj so Muslimani delali v Španiji, Turki v Sloveniji, Saraceni na Siciliji? Kako je Palestina postala muslimanska pa tudi vemo in sva se o tem že poguvarjala. Ljudje so morali plačevati dodaten davek na vero, nekateri so zato postali Muslimani, tisti ki niso pa so zato, ker niso bili zmožni plačevati končali za glavo krajši...
bigich
02. 01. 2011 13.13
Ateistek se podpisem pod tvoj post.
bigich
02. 01. 2011 13.12
Hotshot ... zato ker muslimani niso vleteli v juzno italijo in naredili islamsko republiko ter potem karl gustavali kristijane ... kapiras clovek? malo vleci paralele ne butaj na prvo zogo.
ateistek
02. 01. 2011 13.11
@hot-shot69: Mogoče je pa zatiranje kristjanov posledica židovskega zatiranja Palestincev? Arabski ekstremizem JE POSLEDICA obnašanja Zahoda, kamor spada tudi podpiranje Izraela. Arabski ekstremizem se ni pojavil sam od sebe, kar tako, zato, ker bi se nekomu zahotelo ampak ima vzroke. @Die_gottesliebe Palestina je edina "država" (priznana je že od veliko držav), ki nima pravice do samoobrambe. Zato ne mešaj vzroka in posledice. Palestinsko sovraštvo Izraela je logična posledica in ne vzrok. Vzrok pa je ustnovitev Izraela, do katerega sionistični judje menijo, da imajo pravico, pa čeprav na ozemlju, kjer so bili dva tisočletja v manjšini in so to tudi bili vse do sionističnega kongresa konec devetnejstega stoletja. Zakaj so sionisti pri svojih načrtih "spregledali" da je območje svetopisemskega Izraela že zasedeno z novim narodom? To je enako, kot da bi v Sloveniji nastali nacionalisti, ki bi si želeli meje Karantanije in bi jih prav malo brigalo, če je to ozemlje že v lasti drugih narodov. Točno to so naredili sionisti.
OrangeRocket
02. 01. 2011 10.04
Die_Gottesliebe: v Soči so se zdravili otroci stari 10 in 11 let, ki so ostali brez nog in rok zaradi pravih izraelskih teroristov. Ne razumem kako lahko tako goreče podpirate to agresorsko židovsko politiko. Židom se godi dobro samo zato ker imajo brez pogojno podporo Amerike oz. ameriskih židov kot so Hilary Clinton in še cel kup v Ameriški vladi. Ko samo pomislim, da ste v Palestino prišli kot begunci pred holokavsvom, kmalu zatem ste si pa kar prilastili tujo zemljo in začeli izvajati holokavst nad drugim ljudsvom. Beseda žid resnično pomeni pohlep.
Uroš Palhartinger
02. 01. 2011 09.43
Ko pa v garaži raznese improvizirano raketo, pa dobimo teroriste - invalide, ki jih na povabilo Pahorja zdravimo v Soči... Za teroriste so proteze zastonj, za naše ljudi pa zbiramo polietilenske zamaške...
Uroš Palhartinger
02. 01. 2011 09.41
Palestinska verzija novoletnega ognjemeta, rakete narejene v domačih garažah in izstreljene proti izraelskim mestom... Vsaka država se bi odzvala enako kot Izrael, a edino Izrael se ne bi smel braniti...
MOSSAD001
02. 01. 2011 09.10
Palestinci provocirajo,pol k pa useka je pa jok!!
JANSATOV---VNUK
02. 01. 2011 08.58
mene zanima kdo to sponzorira-saj sami nimajo nobenega denarja
Peter Kralj 1
02. 01. 2011 08.42
A tudi za novo leto ne morejo ustaviti in dati ljudem miru?