Tujina

Izrael odgovoril z napadom

Gaza, 03. 01. 2008 15.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V zračnem in kopenskem napadu izraelske vojske na območje Gaze je bilo ubitih najmanj osem Palestincev.

Izraelske enote so s tanki in ob podpori helikopterjev vdrle v vas Bani Suhejla blizu mesta Han Junis na jugu območja Gaze. Izraelska letala so poleg tega izvedla vrsto napadov na omenjenem območju v odgovor na raketne napade na izraelsko mesto Aškelon.

Gaza
Gaza FOTO: Reuters

V izraelskem ognju je življenje izgubilo najmanj osem ljudi, med njimi mati in hči, so sporočili palestinski zdravstveni viri. 30 ljudi je bilo ranjenih, uničenih pa je bilo več hiš.

Izraelska vojska skoraj vsak dan izvaja napade na območje Gaze, ki ga ima za sovražno ozemlje, odkar je junija lani oblast nad tem delom palestinskih ozemelj zavzelo gibanje Hamas. Najnovejše nasilje je izbruhnilo le nekaj dni pred obiskom ameriškega predsednika Georgea Busha v regiji, ki bo namenjen spodbudi nedavno obnovljenim bližnjevzhodnim mirovnim pogajanjem.

Pred tremi tedni so prav tako zraelske sile s pomočjo tankov in oklepnikov vstopilo na območje Gaze, ki je pod kontrolo Hamasa. V tedanjem napadu sta bila ranjena dva izraelska vojaka, ubiti pa so bili trije Palestinci.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dr.psiho
04. 01. 2008 08.06
ja ti izraelci samo drezajo,vendar močno upam da bojo palestinci to kulturo sobivanja ,lahko enkrat le vrnili.