Tujina

Video: Čudež za božič

Sacramento, 20. 12. 2007 13.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Družino, ki se je med iskanjem jelke izgubila in bila tri dni prepuščena divjanju snežne nevihte, so našli živo.

Oče se je v nedeljo, 16. decembra, s tremi otroki iz prejšnjega zakona odpravil po božično jelko, ko se je za njimi izgubila vsaka sled. Iskanje drevesa se je sprevrglo v pravo nočno moro, družina se je izgubila v ledenem labirintu gora na severu Kalifornije. Našli so jih šele po treh dneh iskanja.

Na območju, kamor so se odpravili, je divjala snežna nevihta. Otroci so vikend preživljali z očetom, zato mati ni vedela, da so izginili, vse dokler je v ponedeljek niso poklicali iz šole in jo vprašali, zakaj njenih otrok ni. Takrat je poiskala pomoč in iskalna akcija je stekla.

Oče in otroci so v nekem trenutku enostavno skrenili s poti in se izgubili. Oče, 38-letni Freddy Dominguez, 18-letni sin Cristopher, 15-letna Alexis in 12-letni Joshua so po naporni hoji našli votlino, v kateri so si poiskali zavetje pred mrazom in snegom. Premraženi so čakali, da bi jih kdo našel. Najmlajši je bil najgloblje v votlini, sledila je Alexis, Cristopher in Freddy pa sta ju ščitila s telesi.

''Hči je v nekem trenutku zaslišala helikopter. Skočil sem in začel teči po snežni planjavi. Krilil sem z rokama, da bi me opazili. Ko so me videli, sem se zahvalil Bogu,'' je povedal Freddy. Snežna odeja je bila debela; ker se je že mračilo, je imela reševalna ekipa samo eno možnost za spust. Akcija je kljub vsem preprekam uspela, družina je na varnem. Vsi so dehidrirani, podhlajeni in z ozeblinami na telesu. Vseeno je zdravnik lokalne bolnišnice dejal, da so v veliko boljšem stanju, kot je predvideval. Napovedal je, da bodo hitro okrevali.

''Vseskozi sem jim govoril, da moramo hoditi, saj bi v nasprotnem primeru zmrznili. Odvisni so bili od mene, bilo jih je strah. Tudi jaz sem se bal, vendar strahu nisem smel pokazati. Obljubljal sem jim, da bo vse v redu,'' je po čudežni vrnitvi povedal Freddy. ''Srečna sem, ker so se vrnili,'' pa je dejala mati Lisa Sams.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
20. 12. 2007 20.38
Lepo, eda se tako končalo. "ponedeljek niso poklicali iz šole in jo vprašali, zakaj njenih otrok ni" Šole so povsod enake, za otroke jih skrbi, ko teh ni v šoli, ko pa so, pa jih ne skrbi zanje, za njihovo dobro. Po drugi strani, pa kaj jim mar zakaj otrok ni, saj niso njihovi, bodo že pravočasno izvedeli. Ne le otroci, celo starši dobijo vtis, da je manjkanje nezakonito dejanje, kot da so naredili nekaj slabega, vsega se pač ne da napovedati naprej. Čudni, a vsakdanji režimi.
ansev88
20. 12. 2007 19.11
Al pa če bi jo šli kupt, tut taprave že prodajajo!
generalpostmail@hotmail.com
20. 12. 2007 16.10
LOL na začetku gozda ni bilo nobene lepe jelke?