Tujina

Je moril lastnik BMW?

London, 16. 12. 2006 15.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanska policija je omejila seznam osumljencev za umore v Suffolku na 50 ljudi. Pet moških je še posebej sumljivih.

Policija upa, da jim bo posnetek pomagal najti Annelinega morilca.
Policija upa, da jim bo posnetek pomagal najti Annelinega morilca. FOTO: Reuters

Britanska policija je objavila posnetke nadzorne kamere z vlaka, na katerem se je Anneli Alderton, ena od petih žrtev morilca iz Suffolka, peljala 3. decembra, teden dni pred odkritjem njenega trupla.

Na posebno telefonsko številko, ki jo je po umorih petih žensk iz Suffolka odprla policija, je do zdaj klicalo že več kot 8000 ljudi, ki so policistom posredovali bolj ali manj koristne informacije o umorih.

Kamera je Aldertonovo posnela okoli 18. ure na vlaku, ki vozi med Harwichem in Colchesterjem, to pa so tudi zadnji posnetki preden je prostitutka izginila. Policija upa, da ji bo s pomočjo posnetkov z vlaka uspelo ugotoviti, kam je bila Anneli namenjena, pri tem pa računajo tudi na pomoč javnosti. Nekateri naj bi jo videli, kako je v rdeči četrti Ipswicha vstopila v moder BMW.

Policija je razširila območje iskanja dokazov v okolici Levingtona, kjer so našli zadnji dve žrtvi.
Policija je razširila območje iskanja dokazov v okolici Levingtona, kjer so našli zadnji dve žrtvi. FOTO: Reuters

V javnost pa je prišla tudi informacija, da je bila 24-letna žrtev morilca v tretjem mesecu nosečnosti, česar niso vedeli niti njeni starši. Ti so bili ob novici šokirani in užaloščeni. Policisti sicer še naprej iščejo sledi, ki bi jih pripeljale do morilca. Njihov seznam osumljencev se je zožil na 50 oseb, med njimi pa je pet še posebej sumljivih. Med njimi sta tudi lastnik BMW-ja in moški, ki je bil prisoten na pogrebnih slovesnostih vseh petih umorjenih žensk v družbi prostitutke v najstniških letih.

Pobijal, a ne zlorabljal

Policija ne želi spregledati nobene sledi.
Policija ne želi spregledati nobene sledi. FOTO: Reuters

Lov na serijskega morilca v Suffolku se je začel 2. decembra, potem ko je policija v potoku v Hintleshamu odkrila truplo 25-letne Gemme Adams. V naslednjih dneh pa so policisti odkrili še trupla 19-letne Tanie Nicol, Anneli Alderton, 24-letne Paule Clennell in 29-letne Annette Nicholls.

Vse žrtve so našli gole, vendar nobena ni bila spolno zlorabljena, prav tako ni sledi boja pred smrtjo. Policija je ugotovila, da sta bili Clennellova in Aldertonova zadavljeni, medtem ko vzrok smrti ostelih treh deklet še ni jasen.

Davitelj iz Suffolka

Prostitutkam na območju Suffolka so ponudili denarno pomoč, da bi prenehale z delom, dokler ne najdejo morilca, a večina si zaradi odvisnosti od drog tega ne more privoščiti in kljub nevarnosti nadaljujejo z delom.
Prostitutkam na območju Suffolka so ponudili denarno pomoč, da bi prenehale z delom, dokler ne najdejo morilca, a večina si zaradi odvisnosti od drog tega ne more privoščiti in kljub nevarnosti nadaljujejo z delom. FOTO: Reuters

Primer je mnogim priklical v spomin slavnega serijskega morilca iz 19. stoletja Jacka Razparača, ki se je sredi Londona prav tako lotil prostitutk, pa tudi na Morilca iz Yorkshira, ki je med letoma 1975 in 1980 pobil 13 žensk, večinoma prostitutk, najnovejšega britanskega množičnega morilca pa se je že prijel vzdevek Davitelj iz Suffolka.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.