Tujina

Islamisti zavračajo odgovornost

Tunis, 15. 04. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tunizijska islamistična organizacija Al Nahda je zavrnila odgovornost in kakršnokoli povezanost z eksplozijo na tunizijskem otoku Džerba, v kateri je umrlo najmanj 15 ljudi.

Tunizijska islamistična organizacija Al Nahda (Preporod) je zavrnila odgovornost in kakršnokoli povezanost z eksplozijo na tunizijskem otoku Džerba, v kateri je umrlo najmanj 15 ljudi.

"Takšna dejanja niso del naše politike," je v pogovoru za arabski časnik Ašark al Avsat dejal tiskovni predstavnik organizacije Amer El Ared. Nemški tednik Focus je namreč v zadnji izdaji poročal, da je Al Nahda uredništvom več arabskim časnikom poslala pisma, v katerih prevzema odgovornost za napad.

V eksploziji, ki je v četrtek odjeknila na tunizijskem otoku Džerba, je umrlo deset Nemcev, štirje Tunizijci in en Francoz. Nemški kancler Gerhard Schröder je v nedeljo zahteval izčrpno in čimprejšnjo preiskavo četrtkove eksplozije in napovedal, da bo v primeru, da bo preiskava pokazala, da je šlo za napad, naredil vse, kar je v njegovi moči, da bodo storilci končali za rešetkami.