Tujina

Husein v bolnišnici

Bagdad, 23. 07. 2006 14.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
1

Nekdanjega iraškega diktatorja Sadama Huseina, ki že 17 dni gladovno stavka, so prepeljali v bolnišnico.

Sadam Husein na sodišču. Fotografija je bila posneta 19. julija.
Sadam Husein na sodišču. Fotografija je bila posneta 19. julija. FOTO: Reuters

Nekdanjega iraškega predsednika Sadama Huseina so zaradi posledic njegove 17-dnevne gladovne stavke odpeljali v bolnišnico in v ponedeljek na sojenju ne bo navzoč, je povedal glavni tožilec Džafar al Musavi. "Odpeljali smo ga v bolnišnico, kjer ga hranijo prek cevke," je izjavil al Musavi in dodal, da Huseinovo zdravstveno stanje še ni stabilno. 

Ameriška vojska je medtem sporočila, da Husein ni tako šibek, da se ne bi mogel udeležiti predvidene ponedeljkove obravnave zoper njega. O podrobnostih Huseinovega zdravja predstavnik ameriške vojske ni želel govoriti. Potrdil pa je, da so Husein in še trije njegovi nekdanji pomočniki, ki prav tako niso jedli od 7. julija, v zdravstveni oskrbi.

Husein z gladovno stavko izraža nasprotovanje zoper sojenje, ki poteka proti njemu, in zahteva boljše varovanje njegovih odvetnikov, saj so jih od začetke procesa že tri ubili.

Nekdanjemu iraškemu diktatorju in sedmim soobtoženim sodijo zaradi uboja 148 državljanov, odvzema svobode 399 družinam ter uničenja domov in zemlje v Dudžailu. Husein je bil v omenjenem kraju tarča poskusa atentata, maščeval pa naj bi se s pobojem večine prebivalcev.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mrbeanmladen@yahoo.co.uk
24. 07. 2006 10.57
A zdaj ko njegove tri ubijejo pa zahteva boljše varovanje, pa gladovno stavka, pa take traparije; ko je pa on ubijal, je bilo pa vse v redu