Tujina

Huda nesreča v Indiji

New Delhi, 29. 10. 2005 08.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
0

V železniški nesreči v Indiji, do katere je prišlo zaradi močnega deževja, je po zadnjih uradnih podatkih umrlo najmanj sto ljudi.

20 do 30 oseb še pogrešajo
20 do 30 oseb še pogrešajo FOTO: Reuters
Na jugu Indije že več kot en teden dežuje, v naraslih vodah pa je v zveznih državah Andra Pradeš, Tamil Nadu in Karnataka doslej umrlo več kot 90 ljudi.

"Našli smo več kot sto trupel, obstaja pa bojazen, da je od dvajset do trideset potnikov odnesla voda," je na novinarski konferenci sporočil notranji minister te indijske zvezne države K. Jana Reddy.

Nesreča se je zgodila v okrožju Nalgonda na jugu države Andhra Pradesh, ko je iztiril potniški vlak, potem ko so narasle vode odnesle železniške tire. V vodi je končalo sedem od 14 vagonov, v katerih je bilo po 50 do 60 ljudi.

Najmanj sto mrtvih
Najmanj sto mrtvih FOTO: Reuters

Popustil je jez

Indijsko ministrstvo za železnice je sporočilo, da je voda zalila območje, potem ko je v bližini popustil jez. Reševanje otežuje oviran dostop do kraja nesreče, saj so narasle vode odplavile mnogo cest. Pri reševanju so zato sodelovali tudi helikopterji.

Vlak je iztiril, potem ko so narasle vode
Vlak je iztiril, potem ko so narasle vode FOTO: Reuters

Deževje povzročilo številne žrtve

Na jugu Indije že več kot en teden dežuje, v naraslih vodah pa je v zveznih državah Andhra Pradesh, Tamil Nadu in Karnataka doslej umrlo več kot 90 ljudi.

V Indiji vsako leto zabeležijo kakih 300 železniških nesreč, mnoge med njimi pa terjajo več kot sto življenj. Indijske železnice, ki zagotavljajo 108.700 kilometrov povezav, vsak dan uporablja 13 milijonov potnikov.