Tujina

Hillary: Podpredsednica - da ali ne?

Washington, 06. 06. 2008 08.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hillary Clinton, ki bo v soboto izstopila iz predsedniške tekme, je zanikala govorice, da se zdaj poteguje za mesto podpredsednice ZDA.

Potem ko je v četrtek iz štaba Hillary Clinton prišla novica, da bo žena nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona v soboto razglasila izstop iz predsedniške tekme in priznala poraz, so se razširile govorice, da naj bi se zdaj Clintonova potegovala za mesto podpredsednice.

Clintonova je napovedala, da bo podprla Barracka Obamo.
Clintonova je napovedala, da bo podprla Barracka Obamo. FOTO: Reuters
Verjamem v premišljene in ne hitre odločitve. Sploh pa ne v odločitve, ki jih sprejmem pod pritiskom. Barrack Obama

A nekdanja prva dama je že zavrnila namigovanja, ki pa nikakor ne potihnejo. Še dodatno jih je spodbudilo sinočnje srečanje Barracka Obame in Hillary Clinton, katerega vsebina pa ni znana. "Clintonova je dala jasno vedeti, da bo storila vse, kar lahko, da bo demokrat izvoljen v Belo hišo, sama ne zahteva podpredsedniškega mesta in nihče ne more govoriti v njenem imenu, razen ona sama. Koga bo izbral za podpredsedniškega kandidata, pa je odvisno samo od senatorja Obame,” so sporočili iz njenega štaba. Njeni podporniki se sicer zavzemajo, da bi prav ona postala podpredsednica, saj bi s tem tudi Obama dobil dodatne potrebne glasove v predsedniški tekmi, predvsem med delavskim razredom in ženskami.

Obama pa je v televizijskem pogovoru za CNN dejal, da se ne bo pustil prepričati, koga izbrati za podpredsednika. “Senatorka Clintonova bi se znašla v ožjem izboru vsakega predsedniškega kandidata,” priznava Obama, ki poudarja, da bo izbira podpredsednika najpomembnejša odločitev, preden postane predsednik.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nejkostar
06. 06. 2008 11.56
Ne bo podpredsednica...čekirite CNN;)
telefunken
06. 06. 2008 10.11
ona je mutava