Tujina

Haitijske 'sirote' spet pri starših

Port-au-Prince, 18. 03. 2010 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Haitiju se je 32 otrok, ki so jih ameriški misijonarji poskušali odpeljati iz države, češ da so sirote, po šestih tednih spet srečalo s svojimi starši.

Ganljivo srečanje matere in otrok.
Ganljivo srečanje matere in otrok. FOTO: Reuters

32 otrok, ki jih je po potresu skupina ameriških misijonarjev poskušala odpeljati iz države, je po šestih tednih spet videlo svoje starše. Le en še ostaja v sirotišnici, saj morajo prej zatrdno ugotoviti, čigav otrok je.

Starši so svoje sinove in hčere predali misijonarjem v prepričanju, da jim bodo tako omogočili boljše življenje. Američani so se nato z njimi odpravili v Dominikansko republiko, a so jih na meji ustavili in jih prijeli zaradi suma tihotapljenja otrok. Čeprav so trdili, da gre za sirote, se je kmalu izkazalo, da imajo vsi živega vsaj enega od staršev.

Otroke so vrnili haitijskim oblastem, ki so jih namestile v sirotišnice in začele iskati njihove prave starše. Po mesecu in pol pa so jih končno vrnili v domače okolje. Od desetih misijonarjev je v priporu le še ena, vodja skupine Laura Silsby. 

Otroci so polni pričakovanja čakali svoje starše.
Otroci so polni pričakovanja čakali svoje starše. FOTO: Reuters

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

skydrol7
18. 03. 2010 21.08
starsi so prostovoljno dali svoje otroke da bi jim omogocili boljse zivljenje
jezek_lula_lula
18. 03. 2010 19.46
Američani pač!