Tujina

Grozljivo odkritje

Gradec, 03. 06. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, Š.Z.
Komentarji
0

Na manjšem posestvu v bližini avstrijskega Gradca so našli štiri trupla novorojenčkov, ki naj bi jih zaradi bojazni, da jo bo zapustil partner, umorila mati.

Policisti ob vrtni uti, kjer so našli še četrto trupelce (Foto: Reuters)
Policisti ob vrtni uti, kjer so našli še četrto trupelce (Foto: Reuters) FOTO: Reuters
Obdukcijo prvih treh novorojenčkov so sicer že opravili, vendar rezultatov preiskave še niso predstavili javnosti. Policisti so prav tako zahtevali analizo DNK, s katero bi brez dvoma potrdili, da sta aretirana resnično starša umorjenih dojenčkov.

Policisti so po grozoviti najdbi aretirali starša umorjenih dojenčkov, 32-letno osumljenko in njenega 38-letnega partnerja. Domnevna detomorilka je med zaslišanjem sprva molčala, po kratkem prepričevanju policistov pa je začela pripovedovati kruto zgodbo, je povedal predstavnik policije Werner Jud.

Otroke naj bi rojevala v domači kadi, prvi najdeni, ki naj bi umrl pred dvema letoma, pa se je po besedah osumljene rodil mrtev. Dojenčke naj bi umorila, ker se je bala, da ne bo mogla vzdrževati otrok, in da jo bo zapustil njen dolgoletni partner, je povedal vodja kriminalistične službe Anton Lehr. Poleg tega osumljenka trdi, da vse do poroda ni vedela, da je noseča in da svojih otrok ni umorila. "Le skrila sem jih," je dejala.

Temu pa večina šokiranih sosedov ne verjame. "To je nekaj najhujšega in najgrozovitejšega. Takšnega prizora si ne moreš niti predstavljati. Enkrat sem že dejala, da imam občutek, da je soseda noseča. Ker sem jo videla le za kratek čas, sem pomislila, da je pač tako oblečena.To je vse," je izjavila soseda Renate Reinish.

Policija je po aretaciji uvedla obsežno preiskavo, saj se bojijo, da je na posestvu skritih še več trupel
Policija je po aretaciji uvedla obsežno preiskavo, saj se bojijo, da je na posestvu skritih še več trupel FOTO: POP TV

Tudi moški, ki sicer živi z neko drugo žensko, s katero ima tri otroke, naj bi zasliševalcem zatrdil, da mu partnerka ni povedala, da je noseča, hkrati pa je zanikal kakršno koli vpletenost v okrutne umore ali skrivanje trupel.


Mati naj bi svoje otroke umorila v zadnjih treh letih. Dve trupli so našli skupaj s popkovino in placento v plastičnih vrečkah pod zamrzjenim mesom in zelenjavo na dnu zamrzovalnika. Tretje truplo – deklico - so s pomočjo policijskega psa našli zacementirano v vedru, je povedal komandir policije Harald Gutschi. Policisti so kasneje v bližnji vrtni uti pod kupom stare šare odkrili še četrto trupelce, ki je bilo prav tako zavito v plastično vrečko.

V tej hiši naj bi mati umorila svoje štiri dojenčke (Foto: POP TV)
V tej hiši naj bi mati umorila svoje štiri dojenčke (Foto: POP TV) FOTO: POP TV


Strokovnjaki predvidevajo, da je mati morila zaradi poporodne depresije.

Vzrok smrti sicer še ni znan, policija pa je po aretaciji para uvedla obsežno preiskavo. Bojijo se, da bodo našli še več pomorjenih novorojenčkov. Rezultati obdukcije, ki bodo razkrili vzroke smrti, bodo znani v začetku naslednjega tedna.

Truplo namesto sladoleda

Rezultati obdukcije bodo znani naslednji teden (Foto: POP TV)
Rezultati obdukcije bodo znani naslednji teden (Foto: POP TV) FOTO: POP TV

Serijski morilci so redkost v Avstriji - državi, kjer se zgodi relativno malo umorov, posilstev in drugih nasilnih zločinov.

Eno od trupel naj bi odkril moški, ki je občasno prebival pri osumljenem paru. V zamrzovalniku je iskal sladoled za svojo hčerko, vendar je iz njega namesto sladoledne banjice potegnil otroško truplo, zavito v plastično vrečko. Šokirani sosed je nemudoma poklical policiste, ki so nato odkrili še preostala tri trupla.

Osumljenka, sicer računovodkinja na neki bencinski črpalki, je osem let s partnerjem živela v večstanovanjski hiši. Sostanovalci so domnevno detomorilko opisali kot pridno in skrbno gospodinjo ter pravo 'dušico'.