Tujina

Gasilci se borijo z ognjem

Los Angeles, 14. 11. 2008 17.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
0

Požar, ki je izbruhnil v prestižnem naselju Montecito na jugu Kalifornije, je uničil več kot 100 hiš. Gašenje otežuje močan veter.

Gašenje požara otežuje močan veter.
Gašenje požara otežuje močan veter. FOTO: Reuters

Močan veter je danes zjutraj prispeval k širjenju požara, ki je s svojimi plameni doslej uničil več kot 100 hiš v prestižnem naselju Montecito na jugu ameriške zvezne države Kalifornija. Ogroženih je okoli 1.500 domov.

Požar je izbruhnil v četrtek pozno popoldne, zaradi močnih sunkov vetra, ki so dosegali do 113 kilometrov na uro, pa mu lokalni gasilci kmalu niso bili več kos.

Z nevarnimi plameni se bori 125 gasilnih vozil in več kot 500 gasilcev iz sosednjih skupnosti ter trije helikopterji. V gašenju požara je bil poškodovan gasilec, dve osebi pa so prepeljali v bližnjo bolnišnico. Deset oseb so oskrbeli zaradi inhaliranja dima. Plameni so požgali okoli 320 hektarjev zemljišč.

Po poročanju lokalnih medijev, veter plamene potiska proti jugozahodu v smeri mesta Santa Barbara.

Požar v Kaliforniji
Požar v Kaliforniji FOTO: Reuters

Naselje Montecito leži približno 160 kilometrov severozahodno od Los Angelesa, na pobočju s pogledom na Tihi ocean. Tam domujejo številne znane osebnosti, med drugim voditeljica pogovorne oddaje Oprah Winfrey, ki je lastnica 17 hektarov velikega posestva.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.