Tujina

FOTO: Tajci iz Bangkoka bežijo pred naraščajočo vodo

Bangkok, 27. 10. 2011 18.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iz tajske prestolnice pred naraslo vodo bežijo prebivalci, saj bo konec tedna zaradi sezonske visoke plime in vode, ki se Bangkoku približuje iz poplavljenega osrčja države, zalilo večje dele mesta.

Gneča na glavni avtobusni postaji
Gneča na glavni avtobusni postaji FOTO: Reuters

Tajska vlada je razglasila pet dela prostih dni, namenjenih temu, da bi lahko prebivalci zapustili prestolnico. Na cestah, ki vodijo iz Bangkoka, nastajajo zastoji, gneča pa je tudi na avtobusnih postajah. Kar 90 odstotkov severnih delov tajske prestolnice je pod vodo, oblasti pa so prebivalcem ukazale evakuacijo.

Poplave ogrožajo Bangkok - 7
Poplave ogrožajo Bangkok - 7 FOTO: Reuters

Konec tedna naj bi zaradi vode, ki se Bangkoku približuje s poplavljenih planjav v središču države, in sezonske visoke plime voda preplavila večje dele prestolnice. V Bangkoku sicer živi 12 milijonov ljudi.

Tajska premierka Yingluck Šinavatra je novinarjem dejala, da je sedaj kriza dosegla Bangkok. ''Izgleda, da se bojujemo s silami narave, z obilico poplavne vode, ki je poškodovala in podrla že več nasipov,'' je dejala premierka, ki se ji je tresel glas. Ko jo je reporter vprašal, ali joka, je odvrnila: ''Ne jočem in ne bom. Močna bom, da bom lahko rešila ta problem. Takoj moramo sprostiti poplavno vodo in jo usmeriti v morje, prav tako pa potrebujemo načrt obnove.''

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AA11
29. 10. 2011 00.06
Kar vse komentarje so izbrisali...bravo!