Tujina

FOTO: Pozivi k množični evakuaciji

Los Angeles, 14. 10. 2008 09.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
4

V požarih, ki ogrožajo Južno Kalifornijo, sta umrli že dve osebi. Številni so na begu. Guverner Schwarzenegger je razglasil izredne razmere.

Požari ogrožajo Južno Kalifornijo.
Požari ogrožajo Južno Kalifornijo. FOTO: Reuters

Južno Kalifornijo so v ponedeljek zajeli uničujoči požari. Umrla sta dva človeka, več kot 10.000 pa jih je na begu pred plameni. Ognjeni zublji so uničili že več tisoč hektarjev gozdov in več deset bivalnih prikolic.

Prva žrtev je brezdomec, ki so ga plameni zajeli skupaj z njegovim psom, druga žrtev pa je moški, ki je na begu pred požarom umrl v prometni nesreči. Z ognjem se spopada več kot tisoč gasilcev, guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger pa je na območju severno od Los Angelesa razglasil izredne razmere in ljudi pozval k evakuaciji.

V požarih sta umrli dve osebi.
V požarih sta umrli dve osebi. FOTO: Reuters

Gre za prvi večji požar v Kaliforniji v tokratni požarni sezoni, potem ko je uničujoč ogenj pred slabim letom dni zahteval dvanajst življenj in uničil več kot dva tisoč domov, z doma pa je pregnal pol milijona ljudi. Sezona gozdnih požarov v Južni Kaliforniji traja od oktobra do februarja, ko piha topel in suh veter santa ana.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janez_hlod
14. 10. 2008 23.49
super slike. če ne bi ogrožale naselja, bi si jih dau za wallpaper. človek bi si pa tud predstavljal, da se bo schwarzi znašel v teh okoliščinah:)
Abica
14. 10. 2008 14.26
Mah, veš kakšne razsežnosti so to? Čeprav res skoz gori....
Skynet
14. 10. 2008 11.23
A je v Kaliforniji sploh še kej gozda, sej tam skoz gori?!
mlezvar
14. 10. 2008 10.48
Kriza. Slike so pa odlične.