Tujina

FOTO: 'Osem let je bilo dovolj!'

Denver, 29. 08. 2008 09.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.D./Reuters/STA
Komentarji
12

Obama je z govorom poskrbel za vrhunec demokratske konvencije, pri tem pa pred ogromno množico predvsem kritiziral svojega nasprotnika McCaina.

Barack Obama je tudi uradno sprejel kandidaturo za ameriškega predsednika in tako navdušil zbrano množico, ki je v živo spremljala njegov govor ob zaključku nacionalne konvencije demokratske stranke v Denverju.

Obama je predstavil svoj načrt, kako peljati državo v obdobje sprememb, pri tem pa obljubil, da bo popravil ekonomske neuspehe zadnjih osmih let in ponovno vzpostavil dober ugled ZDA v svetu.

Barack Obama
Barack Obama FOTO: Reuters

Hkrati ni pozabil neposredno povezati republikanskega predsedniškega kandidata Johna McCaina s trenutnim ameriškim predsednikom Georgem Bushem in poudariti, da je ravno republikanska politika tista, ki je ZDA pripeljala v trenutni ekonomski položaj in pokvarila njeno globalno podobo.

"Tukaj smo, ker imamo preveč radi to državo, da bi dopustili, da bi bila naslednja štiri leta enaka preteklim osmim,“ je Obama dejal petinsedemdesettisočglavi množici in milijonom ljudi, ki so dogajanje spremljali pred televizijskimi zasloni .

Nadaljeval je s kritiko McCainovih nazorov in dejal, da bo na volitvah šlo za izbiro med napredkom in propadom. Dejal je, da njegov nasprotnik ne ve, kaj se dogaja v življenju običajnih državljanov. Vprašal se je tudi, kaj pomeni dejstvo, da McCain misli, da je Bush v 90 odstotkih sprejemal pravilne odločitve.

Demokratska konvencija se je končala tudi z veliko simboliko, saj je Obama s svojim govorom nastopil na 45. obletnico znamenitega govora Martina Luthra Kinga o človekovih pravicah.

mccain objavil oglas
mccain objavil oglas FOTO: Reuters

McCain se brani

Čeprav je McCain le nekaj ur pred Obaminim govorom objavil prvi plačani oglas, v katerem nasprotnik hvali svojega nasprotnika in čestital Obami za dobro opravljeno delo na konvenciji, so se njegovi ljudje hitro odzvali na Obamine trditve. Dejali so, da so bili Američani priča zavajajočemu govoru. "Dejstvo ostaja, Obama še ni pripravljen, da postane predsednik,“ je dejal McCainov predstavnik Tucker Bounds.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tarkos_kav@email.si
30. 08. 2008 15.18
cosmos če bi ti razlagal in vmes krilil z rokami bi se sigurno našla kakšna slika ki bi spominjala na nacije!!!
Tale Obama že sedaj pozdravlja kot je nekdaj Hitler.
preprostež
29. 08. 2008 23.24
No, ZDA so si same nakopale teroriste z vsem tem vrtenjem pendreka po vsem svetu. Ne vidim Al Kaidovcev, da bi napadali Rusijo ali Kitajsko... Sicer imata pa tidve velesili svoje teroriste (Tibet itd.)
Buena Vita
29. 08. 2008 22.16
BEASTMASTER se popolnoma strinjam,malček si preveč privošči blebetanja,kos umazani politiki kongresmenov pa obama niti približno ni,,,,in CIA-POGLAVJE ZASE, USODO SI BO DELIL Z KENEDIJEM,amerika je le amerika -preveč konzervativna in,teroristom ni mogoče popuščat,se z njimi dogovarjat-tukaj ima prav Bush,če nam je všeč ali ne,in še nekaj je kar ima amerika-močno tehnologijo,tega ne smemo pozabit,in strokovnjake
Sadjar
29. 08. 2008 13.34
Obama pa Pahor to je eno in isto. Američani bodo od blebetanja ... že tako omamljeni da sploh ne bodo opazili da so v nuklearni vojni z Rusijo.
-jst-
29. 08. 2008 12.25
zmeri se je to dogajal in zmeri se bo politika je pač umazana in tega se ne da spremenit tko je
julij13
29. 08. 2008 12.13
Enako kot Adolf je naredil še marsikdo drugi, sicer pa katera politika ni umazana..
cvikcange
29. 08. 2008 12.05
ja golcar vsi bomo tebe poslušali
Golcar
29. 08. 2008 10.42
kwa vidte v tem ??? jest vidm hitlerja v 21 stoletju! amerika je bla pokvarjena , je pokvarjena in bo pokvarjena! njena politika je umazana! ne zanima je nic drugega kot denar, govori obame is vseh ostalih so ze vnaprej napisani in naučeni od ljudi ki vejo kako zapelat ljudstvo! Enako je naredu hitler! ljudstvo je pritegnu na svojo stran in zadna stvar kr je bla je meu ze celo evropo pod komando! amerika pa isto sam d se to dogaja zdj v 21 stoletju! Svede so ljudje ki nasedajo takim vladam, so ljudje k se bojo stinjal sm tem kar sm napisu nekateri spet ne ampak resnica je ta d je dnar sveta vladar lp
drekcpekc
29. 08. 2008 10.30
Definitivno obama...!!!!to je tko k pr ns....jansa pa pahorcek...po eni strani bi rad da jansa zmaga da bi pojedu ves govno k ga je posral...
Gogibyte
29. 08. 2008 10.22
OBAMA rulz!!!!!!!!
drzavljan35
29. 08. 2008 09.42
go oBAMA !!!!!!!!!!