Svet

Fides in Mladi zdravniki: Nov zdravstveni predlog bo dodatno podaljšal čakalne dobe

Ljubljana, 12. 09. 2024 19.00 | Posodobljeno pred 6 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Barbara Bašić
Komentarji
1

Potem ko je vlada predstavila novelo zakona o zdravstveni dejavnosti, ki bi zdravnikom onemogočila delo tako v javnem sektorju kot pri zasebnikih, so na noge skočili v sindikatu Fides in Mladi zdravniki. Nad vladnim predlogom so zgroženi, saj pravijo, da se bodo s tem čakalne dobe še podaljšale. Vladni predlog je strel v prazno, pravijo, razkorak med zasebnim in javnim zdravstvom se bo samo še poglobil, spremembe zakonodaje pa so po njihovem mnenju v več delih tudi ustavno sporne. Bolnišnice o predlogu še niso podale svojega mnenja, saj kot pravijo morajo direktorji predlog konkretno preučiti.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
13. 09. 2024 10.07
+1
"Fides in Mladi zdravniki: Nov zdravstveni predlog bo dodatno podaljšal čakalne dobe" , če je kdo KRIV ZA DOLGE ČAKALNE VRSTE SO ZA TO KRIVI ZDRAVNIKI , KI NE OPRAVLJAJO SVOJEGA DELA V JAVNEM ZDRAVSTVU, AMPAK CELO USTVARJAJO VRSTE ZATO DA BI PREUSMERILI ČIM VEČ LJUDI V ZASEBNE AMBULANTE, KJER TI ISTI ZDRAVNIKI SLUŽIJO MASTNE DENARCE.