Tujina

Felix terjal okoli 100 žrtev

Puerto Cabezas, 07. 09. 2007 09.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Orkan Felix, ki je po obalah Nikaragve in Hondurasa divjal s peto močjo, je terjal okoli 100 žrtev.

Svojci žalujejo za žrtvami orkana
Svojci žalujejo za žrtvami orkana FOTO: Reuters

Tri dni potem, ko je orkan Felix zadel Nikaragvo in Honduras, se število smrtnih žrtev še kar povečuje. Vojaki iz obeh držav iščejo preživele na območju odročne džungle in na odprtem morju. Orkan je popolnoma uničil indijansko skupnost Awastingni, ki leži okoli 90 kilometrov severozahodno od mesta Puerto Cabezas. Najmanj 44 mrtvih je pripadnikov indijanskega plemena Miskito, ki jih je orkan ujel med ribarjenjem. Število mrtvih se je tako povečalo že na 98.

Felix je v mestu Puerto Cabezas in njegovi okolici poškodoval in uničil okoli 8.000 stanovanjskih poslopij. Okoli 18.000 prebivalcev Nikaragve trenutno živi v začasnih zatočiščih. Reševalci so našli najmanj 25 trupel, ki so plavala v morju ob obali Hondurasa, medtem ko je okoli 52 preživelih naplavilo na obalo. Še okoli 32 ljudi pa pogrešajo. Iskanju preživelih so se pridružili tudi domačini. ''Še vedno veliko trupel plava v morju,'' je povedal eden izmed domačinov.

Oblasti v Nikaragvi so sporočile, da bodo za obnovo potrebovali vsaj 20 milijonov evrov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.