Tujina

Fay zahtevala več deset žrtev

Havana, 18. 08. 2008 07.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tropska nevihta Fay, ki pustoši po Karibih in nadaljuje svoj uničujoči pohod proti Floridi, je zahtevala že več deset žrtev. Meteorologi opozarjajo, da se nevihta lahko okrepi v orkan.

Tropska nevihta Fay nadaljuje svoj uničujoči pohod.
Tropska nevihta Fay nadaljuje svoj uničujoči pohod. FOTO: Reuters
V nedeljo je poplavljalo tudi v puščavskem območju Arizone pri Grand Canyonu, saj je zaradi naliva popustil zemeljski jez pri vasi Supai, kjer živi okoli 400 pripadnikov indijanskega plemena Havasupai. S helikopterji z dna kanjona so rešili več kot sto ljudi.

Tropska nevihta Fay je z močnimi vetrovi in deževjem dosegla južno obalo Kube in nadaljevala svoj uničujoči pohod po Karibih.

Preden je dosegla Kubo, je pustošila po Haitiju, kjer je terjala najmanj 50 smrtnih žrtev. Zaradi močnega vetra in hudega naliva se je prevrnil avtobus, ki je zgrmel v naraslo reko. Poročilo pravi, da se je avtobus prevrnil, medtem ko je prečkal most v bližini mesta Bomont v jugozahodni provinci Grand-Anse. Očividci so povedali, da je številne žrtve odnesla razburkana reka, medtem ko so ostali, med njimi številni otroci, ostali ujeti v potapljajočem avtobusu. Okoli 20 ljudi je splezalo na streho avtobusa in si tako rešilo življenje.

Vremenoslovci napovedujejo, da se bo nevihta med potjo po celini še okrepila in kot orkan dosegla Florido, kjer so že včeraj razglasili izredne razmere. Turisti so dobili navodilo, da se umaknejo z ogroženih območij, oblasti pa so za prebivalce odprle zavetišča.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

keramicar2
18. 08. 2008 21.39
zakaj lahko stvari oz. dogodke ki se nas neposredno ne tičejo komentiramo,tiste ki bi pa rabili komentarali pa so v vrhu aktualnosti pa ne. dajte komentar na vse ali pa na nič. lep pozdrav dreki od uredništva.