Tujina

Eksplozija terjala več življenj

Kabul, 03. 05. 2009 10.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V eksploziji bombe na jugu Afganistana so umrle štiri osebe, med njimi tudi dva otroka. Osem ljudi je bilo ranjenih. Odgovornost so prevzeli uporniški talibani.

Odgovornost so prevzeli talibani.
Odgovornost so prevzeli talibani. FOTO: Reuters

Kot so pojasnile oblasti v južni afganistanski provinci Helmand, ki jo pogosto pretresajo napadi talibanov, je bila bomba nameščena na motornem kolesu pred sedežem policije. Po njihovih navedbah so umrli štirje ljudje, čeprav na afganistanskem notranjem ministrstvu govorijo o treh mrtvih, med njimi pa sta osemletna deklica in desetletni deček.

Talibani v Afganistanu so sicer nedavno v odgovor na povečanje tujih sil v državi napovedali ofenzivo, katere tarče naj bi bili "vojaške baze okupatorjev, diplomatski centri, vojaški konvoji, predstavniki marionetne vlade in poslanci".
 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jezek_pupa_papa
03. 05. 2009 12.23
K poslušaš te talibana v kake stvari vrjamejo in zakaj se borijo se lahko samo smeješ njihovi neumnosti .....
dr.psiho
03. 05. 2009 11.41
talibani...tako majhni in tako močni..celi svet proti malo številčne vojske
motorist@gmail.com
03. 05. 2009 11.13
Še en od razlogov, zakaj morajo ZDA močno okrepiti sile v tej državi, "gostiteljici" največjih podležev. Kaj sta zakrivila osemletna deklica in desetletni deček, da sta morala umreti na tako krut način od roke teh okrutnih in hinavskih islamskih morilcev. Pričakujem, da jih ameriški marinci kmalu zajamejo in jim naložijo kazen, kakršna se spodobi, za tako krute morilce majhnih otrok.