Tujina

Earl postal tropska nevihta

Washington, 04. 09. 2010 15.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Strah in varnostni ukrepi zaradi orkana 4. kategorije, ki je v petek dosegel otoke pred obalo Severne Karoline, so bili odveč. Moč vetrov je oslabela in orkan se je spremenil v tropsko nevihto.

Earl je oslabel, ko se je pomikal proti zvezni državi Massachusetts. Hitrost vetra je padla na 110 kilometrov na uro. Ob obalah Severne Karoline je veter povzročil visoke vetrove, pri tem pa ni nastala večja škoda.

Tropska nevihta je sicer s seboj prinesla močno deževje, zaradi česar so bile poplavljene nekatere ulice, več sto gospodinjstev pa je ostalo brez elektrike. ''Morali smo zapreti nekaj cest, ponekod je izpadla tudi električna energija. Prej smo imeli 1800 odjemalcev po celi državi, ki so ostali brez elektrike. Zdaj je takih le še 700. Pričakujemo, da bomo kmalu popolnoma odpravili napako,'' je povedal Scott MacLeod, predstavnik energijske agencije.

Zaljubljenca
Zaljubljenca FOTO: Reuters

Pristojne oblasti pričakujejo, da se bodo razmere kmalu normalizirale. Earl se zdaj pomika proti Novi Angliji na severu ZDA, proti večeru pa naj bi dosegel kanadsko Novo Škotsko.

Prebivalci so zaradi divjanja orkana Earl zadnjih nekaj dni živeli v precejšnjem strahu in so se pripravljali na najhujše, saj je orkan dosegel 4. kategorijo, veter pa je v središču dosegal hitrosti do 230 kilometrov na uro. V več zveznih državah ob Atlantskem oceanu so razglasili izredne razmere, v Severni Karolini pa je ameriški predsednik Barack Obama razglasil celo opozorilo pred katastrofo.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MrRudi333
05. 09. 2010 08.52
Karma je vse. Ko bo znanstvo sprejelo nauk Tega Nižjega sveta,bo imelo ključ do reševanja podnebnih sprememb. Katrin je bila"Učna ura"ki smo je sami priklicali Mi,ker rabimo poduk. Zdaj je nova Učna ura !Negativno karmo največ počenjamo z Živinorejo-pobijanjem živali. Mi kot Ljudje,narejeni po podobi Boga,bi morali skrbeti za živali in Naravo. Z svojim početjem iščemo poduk .Pa poduk pride. Veste kdaj bodo nekateri vzeli te besede zares?Ko bo naslednja Katrin prišla nam pred lastni Dom .Ko te udari,se strezniš. Nekateri špecijalci se ne bodo nikoli. Zato moja Mojstrica je povedala:"Kdo bo Sočutje vzgojil na svoji Ljubeči naravi,bo ZAŠČITEN."Jezus je povedal podobno:"Kar seješ-žanješ!"Nujno se moramo spremeniti v zaščitnike živali in Narave. Edinole eco pridelava hrane,lokalno in v skladu z Univerzalnimi zakoni Vesolja,torej "Pot Ljubezni in Sočutja"-nas reši. Saj poznate internetni naslov katere mi pridno brišejo:SMTV.comSOS.L.P.,,,,,,..