Tujina

Dvojni detomor?

Zagreb, 21. 09. 2006 21.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaška policija je v stanovanju v Stari Gradiški na meji z BIH našla dva mrtva novorojenčka.

Hrvaška policija je v stanovanju v Stari Gradiški na meji z BIH našla dva mrtva novorojenčka, potem ko je ginekolog, ki ga je obiskala 24-letna D.M. podvomil v njeno zgodbo o spontanem splavu, poročajo hrvaški mediji.

Obdukcija trupla najdene deklice je pokazala, da se je dojenček rodil živ, vzrok smrti pa še ni znan. Policija je odkrila tudi hermetično zaprto plastično vrečko s posmrtnimi ostanki še enega dojenčka, za katere se domneva, da so bili v stanovanju hranjeni dalj časa. 

D.M., ki so jo v novogradiško bolnišnico sprejeli zaradi krvavitev, je trdila, da je imala spontani splav v šestem mesecu nosečnosti. Ginekolog je ob pregledu ugotovil, da je bila ženska že visoko noseča, zato je podvomil v njeno zgodbo ter o tem obvestil policijo.

24-letnica se po trenutno zdravi zaradi poporodne depresije na oddelku za psihiatrijo novogradiške bolnišnice. Analiza DNK in histološke preiskave bodo pokazale, ali je utemeljen sum kaznjivega dejanja, za katerega bo vložena kazenska prijava.

Če se bo izkazalo, da gre za sum detomora, je to že drugi tak primer na Hrvaškem ta mesec. V začetku septembra je namreč potapljač v morju na obali Dugega Rata v vreči za krompir, ki je bila obtežena s kamenjem, odkril truplo novorojenčka. Obdukcija je pokazala, da se je otrok najverjetneje rodil živ in da je umrl zaradi zadušitve.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.