Tujina

Družina, ki ni zgled Američanom?

Washington, 02. 09. 2008 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

17-letna hči republikanske kandidatke za podpredsednico je noseča in neporočena. Američani so razburjeni.

Kot guvernerka Aljaske, od ostalih ZDA razmeroma pozabljene zvezne države, Sarah Palin ni bila veliko v središču pozornosti, a zdaj, kot izbira predsedniškega kandidata Johna McCaina za kandidatko za podpredsednico, so se stvari spremenile. Mediji brskajo po njeni zasebnosti, v javnost pa prihajajo za odločno zagovornico tradicionalnih ameriških vrednot nič kaj lepe podrobnosti.

Najstniška hči republikanske kandidatke za podpredsednico pričakuje otroka.
Najstniška hči republikanske kandidatke za podpredsednico pričakuje otroka. FOTO: Reuters

Začelo se je z govoricami, da naj bi bil njen najmlajši otrok, star komaj štiri mesece, pravzaprav dojenček njene 17-letne hčerke Bristol. A zdaj se je izkazalo, da govorice niso resnične. V javnost je namreč prišla informacija, ki sta jo že potrdila tudi Palinova in njen mož, da je Bristol pet mesecev noseča. Kot pravi kandidatka za podpredsednico, je ponosna na hčerino odločitev, da obdrži otroka, in dodala, da se hči namerava v kratkem tudi poročiti.

Medtem pa britanski Daily Mail podrobneje predstavlja bodočega zeta 18-letnega Levija Johnstona. Gre za srednješolca, ki trenira hokej in se vneto otepa otrok. Na svojem profilu internetne socialne mreže MySpace naj bi zapisal, da sicer ima dekle, a da njegovo življenje predstavlja hokej, otroci pa ga ne zanimajo. Rad se tudi zabava s svojimi prijatelji in uživa v brezdelju. Kot trdi britanski časnik, naj bi v domačem kraju javno razglašal, da je njegovo dekle Bristol noseča, znan pa naj bi bil tudi po kršenju zakona. Policisti so ga dobili, ko je iz potoka vlekel lososa, čeprav se sezona še ni začela.

Dejstvo, ki Johnu McCainu in Sarah Palin prav tako ne bo pomagalo k izvolitvi, je tudi to, da je bila republikanska kandidatka za podpredsednico nekoč v stranki, ki se je zavzemala za odcepitev Aljaske od ZDA.

Celo Obama v bran Palinovi

Novinarji so zgodbo seveda takoj pograbili, saj gre navsezadnje za hči konservativke, ki je imela spolne odnose kot najstnica in še pred poroko, manj najvdušeni nad medijskim brskanjem pa so v taboru demokratskega kandidata za ameriškega predsednika. Kot pravi Barack Obama, o družinskih članih predsedniških kandidatov novinarji ne bi smeli pisati. “Naj bom jasen, mislim, da o družinskih članih ne bi smeli pisati, še posebej ne o otrocih. To ne bi smelo biti del politike. Kaj počnejo njeni otroci nima veze z njenim delom guvernerke in morebitnim delom podpredsednice,” je dejal Obama. Poudaril je, da je bil tudi sam rojen 18-letni mami in da bi morali novinarji o tej zgodbi odnehati.

John McCain je za najstniško nosečnost v družini Palinove vedel še preden jo je izbral za svojo kandidatko.
John McCain je za najstniško nosečnost v družini Palinove vedel še preden jo je izbral za svojo kandidatko. FOTO: Reuters

Tudi predstavnik republikancev je novico o nosečnosti označil za družinsko zadevo, povedal pa tudi, da je predsedniški kandidat John McCain vedel za družinske razmere Palinove, še preden jo je izbral za kandidatko.

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

buhaa
05. 09. 2008 01.03
pijanec22 pač ne zagovarjam splava. Obstaja ogromno kontracepcije da do zanositve sploh ne pride. Ampak so nekateri o tem očitno premalo obveščeni..
stafordcic@email.si
04. 09. 2008 15.29
Janko in Metka ali pa John in McCain
stafordcic@email.si
04. 09. 2008 15.26
Sicer pa čisto prav, da se javnost zgraža. Predsednik in podpredsenik morata biti zgled državljanom, torej moralno popolnoma neoporečna človeka... ...in živeli so srečno do konca svojih dni..bla bla ...
MT2
04. 09. 2008 13.39
Ne vem kaj se neki bunijo kot da so neka država s tradicionalnimi vrednotami. V resnici pa ima vsaka druga Američanka otroka rosno mlada in v kasnejših letih več otrok , vsakega z drugim očetom.
brankasrbijanka
03. 09. 2008 22.18
Pri njih so še najstnice noseče, pri nas pa še 2x toliko stare nočejo bit.... Sicer pa čisto prav, da se javnost zgraža. Predsednik in podpredsenik morata biti zgled državljanom, torej moralno popolnoma neoporečna človeka... Mi tega seveda ne moremo vedeti iz prakse. Pri nas so vsi neki kuronje, ki živijo v izvenzakonskih skupnostih, ali imajo ljubice, pa priležnice, pa swingajo.... Ma, Pohujšanje v dolini Šentflorjanski je za naše veljake risanka....
stafordcic@email.si
03. 09. 2008 22.05
Američani so razburjeni.kolk najstnic so posilili am vojaki po svetu pa nikom ništa in oni naj bi pridigali o moralnih načelih sramota
pijanec22
03. 09. 2008 16.52
buhaa: zakaj? Vsak ima pravico, da odloča o svojem telesu. Povrhu vsega pa je splav itak dovoljen samo do časa, ko ne moremo govoriti o otroku, ampak o skupku celic.
fafl
03. 09. 2008 13.47
Američani, res ste K E K C I. Če so bile prejšnje volitve zagrizene in premišljene, so tele prav smešne. Eden drugemu delajo usluge. Demokrati izvolijo za kandidata črnca, usluga rep. Hilary bi za malo malco pojedla Mcaina. Sedaj, ko pa kažejo ankete prednost Mcaina proti Obami, pa republikanci pridejo ven s takole in spet bo šel del volilcev na drugo stran. Kot ena limonada, že pregoltana in topla.
buhaa
03. 09. 2008 10.04
Ja joj kaka panika zaradi tega. Kot da je edina ki je noseča in mladoletna. Res še je mlada in otrok verjetno ni bil načrtovan. Hujše bi bilo, če bi se zdaj odločila za splav - potem bi jo imeli za kaj obsojati.
wild_rose
03. 09. 2008 08.22
ma kako o debilni... in kaj če ni poročena \'! joj prejoj!
pijanec22
02. 09. 2008 23.10
246810: samo v ZDA je to problematično. V veliko zveznih državah je nosečnost pod 18 leti strogo kazniva oz. se avtomatsko šteje, da je bila nosečnica zlorabljena/posiljena.
pijanec22
02. 09. 2008 22.42
persing: nihče ne sodi vnaprej. Če že pogledaš program, za kaj vse se zavzema(ta) in njegovo preteklo delo, pač vidiš, da vse bolj drvijo nazaj v verske okvirje, ostalih zaveznikov pa kot da ni.
matictomsic@gmail.com
02. 09. 2008 22.07
wau, kakšen bad boy je bodoči mož kandidatkine hčerke. Ne zgodi se vsak dan, da si nekdo drzne uloviti ribo pred očmi policistov.
djuko
02. 09. 2008 21.25
čist normalno za ljudi. Moja soseda naprimer, se je že pri 16-ih rodila, ter se poročila.
DarthRevan
02. 09. 2008 21.20
persing, hehe, "Sovražiti neko politično opredelitev na osnovi preteklih zaznanj ne sodi v resna razmišljanja." Imaš prav. To bi bilo treba tudi Slovencem povedati.
persing
02. 09. 2008 21.18
Soditi nekoga že vnaprej je sila neresno.Sovražiti neko politično opredelitev na osnovi preteklih zaznanj ne sodi v resna razmišljanja.Pustimo prihodnost prihodnost in sedanjost sedanjosti.
pijanec22
02. 09. 2008 21.07
Dejansko bi bilo boljše, da zmaga McCain. Potem bi svet še bolj zasovražil Američane in bi se mogoče enkrat že otresli njihovega vpliva na vseh področjih.
banny2
02. 09. 2008 20.58
Je pa fejst baba
persing
02. 09. 2008 20.52
kaj je narobe v tem primeru z politiko ZDA?
luciluk
02. 09. 2008 20.26
Ne zalostna je dvolicnost in laznivost politike ZDA v globalu. Ni je stvari ki bi jo naredila z figo v zepu. Bljak