Svet

Druga interpelacija Stojmenove Duh v enem mandatu

Ljubljana, 08. 07. 2024 18.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Rebeka Tomaduz
Komentarji
2

Čeprav je eno interpelacijo marca že prestala, je opozicijska SDS zoper ministrico za digitalno preobrazbo vložila novo. Nerazdeljeni računalniki in njihovo drago skladiščenje, pa kampanja za boj proti medvrstniškemu nasilju, domnevni mobing in šikaniranje zaposlenih na ministrstvu ter glavno: mnenje računskega sodišča in Agencije za varstvo konkurence, da nakup računalnikov ni bil ustrezen in da pri njem obstaja sum nedovoljenega dogovarjanja o cenah. "Vse to je botrovalo odločitvi za ponovno interpelacijo," pravijo v SDS. V bran ji je stopil premier s primeri uspehov na digitalnem področju, a opozicija vztraja, da so takšni ministri kot Stojmenova Duh ovira za resno delo vlade.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

odpisani zasedli vlado
07. 08. 2024 21.59
In kdo je lahko tako zabit,da bo vzel katerega od teh računalnikov??Sem kar pri nekaj ljudeh izvedel kaki so pogoji.Te računalnike razdelijo za dobo 2.let potem jih pa morajo uporabniki vrniti popolnoma brez praske ali kake poškodbe,ker če so popraskani bodo morali plačati odškodnino.Torej kdo sedaj komu laže in zakaj ti pogoji niso objavljeni in se drži v tajnosti??? Tisti kateri že sedaj nimajo denarja za nakup računalnika otroku bodo pozneje morali še plačati če bo opraskan in podobno kar je normalno da prenosnik bo.Tale makedonska perjad stojmenka hoče državljane naplahtati še na tak način sramota od sramote.Naj se spravi nazaj od koder se je prislinila..
Finfer
08. 07. 2024 19.25
+1
makedonska begunka je naredila samo škodo in ta škoda je vsak dan večja tako da ji niti ne bi smeli izplačati plačo saj ni sposobna opravljati svojega dela oziroma bi jo morali izgnati iz države in ji zapleniti vse premoženje ker je pridobljeno nazakonito !!!